Moeder bevalt live zonder hulp in de tuin

27 Jul 2018

Hebben jullie dit bizarre filmpje al gezien? Een moeder laat live haar ongeassisteerde bevalling van haar zoontje zien. Ze bevalt in haar tuin tussen de trampoline en het speelhuisje van haar andere kinderen en dat helemaal alleen zonder hulp!

 

Het filmpje

Waarschuwing: in het filmpje zie je een naakte vrouw en de geboorte van de baby kan als behoorlijk schokkend worden ervaren. Weet dat dus voordat je het filmpje start!

Het filmpje duurt 27 minuten. Niet zoveel tijd? Bij 12 minuten komt het hoofdje eruit en bij 14:40 valt de baby eruit. 

 

 

De bevalling

Moeder Sarah Scmid bevalt in dit filmpje zonder (medische) hulp in haar eigen achtertuin. Bij haar eerste kind was er een verloskundige aanwezig, maar bij haar andere kinderen beviel ze ook zonder assistentie. Ze had voldoende vertrouwen in haar eigen lichaam. 
De andere kinderen liepen gewoon rond en 1.4 miljoen vreemden keken mee. "Het is het meest natuurlijke en normale ding in de wereld, ik vind het niet vreemd", zei Sarah. 

 

Mijn kijk op deze bevalling

Ik vind het in principe een heel mooi filmpje. De moeder lijkt heel ontspannen en de bevalling verloopt heel vlot. Hoewel ik er zelf niet aan moet denken, snap ik best dat vrouwen kiezen voor een ongeassisteerde bevalling, ook wel UC bevalling genoemd. Zo deden we dat vroeger ook en gebeurt het nog steeds op veel plekken op de wereld. Daarnaast had Sarah ook een medische opleiding én heel wat ervaring,

 

Wat ik wel schokkend vind, is dat het kindje op de grond valt. Ik snap best dat de moeder niet in staat was om de baby op te vangen, maar de vader toch wel? Daarnaast vind ik ook het scheuren van de navelstreng schokkend. Verliest de baby zo niet onnodig veel bloed? Moet de navelstreng niet afgebonden worden? Is er geen infectiegevaar? Maar ik heb zelf geen medische achtergrond en kan eigenlijk niet beoordelen of dit schadelijk/gevaarlijk was voor de baby.

 

Ik ben heel benieuwd naar jullie kijk op deze bevalling. Mooi? Bizar? Zoals de natuur het bedoeld heeft? Onverstandig? ​​​​​​​​​​​​​​​​​​
 

Let op: blijf wel respectvol. Respectloze reacties worden verwijderd.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355