Moeders staan vaak niet op gezinsfoto's. Zo los je dit op.

20 Feb 2019

Maak jij heel vaak foto's van je kinderen? En ook vaak van je kinderen en je partner? En sta je zelf bijna nooit op de foto? Moeder Susie bedacht hier een oplossing voor: 'Proof of mom pics'.

 

Moeder Susie werd een tijd geleden gevraagd om een foto van haar en haar kinderen. Ze ging op zoek en vond maar 2 opties: een vreselijke overbelichte selfie of een hele oude foto van toen haar middelste dochter werd geboren. 

 

Susie had wel veel foto's van haar kinderen, maar aangezien zij die zelf altijd maakte, stond ze er zelf bijna nooit op. Ze realiseerde zich dat dit erg jammer is. Zo zien de kinderen later op foto's niet terug dat hun moeder ook aanwezig was bij die bijzondere momenten en zo kon ze niet vastleggen hoe ze groeide en zich ontwikkelde als moeder. Zij verdiende het ook om op de foto's te staan!

 

Schuld van haar man?

Was dit de schuld van haar man? Nee. Haar man had niet eens een smartphone. Het was haar eigen schuld. Zij vroeg nooit iemand om een foto van haar (en haar kinderen) te maken. Het kwam niet eens in haar op.

 

Het moest veranderen

Hier moest verandering in komen. Susie had als doel: in beeld komen. Ze bedacht de volgende term: 'Proof of mom pics'. Deze foto's zouden bewijzen dat zij óók aanwezig was bij alle mooie, bijzondere momenten in het leven van haar kinderen.

Tegenwoordig dwingt Susie zichzelf bij alle uitstapjes om aan een 'Proof of mom pic' te komen. Ze stapt gewoon op vreemden af om te vragen of zij een foto van haar met haar gezin willen maken. Meestal vraagt ze dit aan een andere moeder met kinderen. Ze vraagt bijvoorbeeld: "Hi! Can you take a ‘Proof of Mom’ pic for me so I can actually be in a picture AND get a little credit for all that I’m doing with them?"

De reactie is altijd 'ja'! De meesten vragen zelfs ook om een 'Proof of mom pic'.

 

Als ze oud en grijs is, zal Susie waarschijnlijk heel blij zijn met haar missie om meer foto's van haar met haar kinderen te verzamelen. Susie hoopt ook andere moeders te kunnen inspireren om hetzelfde te doen. Momenteel worden er op Instagram massaal foto's gedeeld met de hashtag #Proofofmom.

Sta jij vaak met je kinderen samen op de foto?

 

Bron: Busytoddler.com

Tags:

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355