Momlife: alles andersom dag

6 Jul 2018

Zelfverzekerd loop ik naar binnen, alsof deze ochtend gesmeerd liep zonder tegenslagen. Inderdaad: alsof. Het begon al dat mijn zoontje normaal gesproken rond 8 uur wakker wordt en deze morgen om half 7. Zo laat had ik dus mijn eigen wekken gezet, zodat ik zelf klaar zou zijn als hij wakker zou worden.

Nee mam! Vandaag is het 'alles andersom dag'. 

 

Nog een klein dutje

 

"Oké schatje, ga nog maar even liggen. Kroeltje, tutje, muziekje... Nog een klein dutje doen mop. Tot straks!" Snel loop ik de badkamer in. Waar is mijn borstel? O hier! "MAMMAAAAA!" Nee, nee, nee, nee. "Lieve Thijs, alsjeblieft. Hier je kroeltje, tutje en muziekje. Tot zo mopje!"

 

Stress

 

Ik had mijn haar beter gisterenavond nog kunnen stijlen. Dat zul je altijd net zien. Maar dat is waar ook: het is alles andersom dag. Dus we deden het niet gisteren, maar doen het vandaag. Dat betekent dus ook: de dag niet relaxt starten, maar gestresst. "MAMMAAAAA!" "Jaja, ik kom al! O schat, was je je kroel kwijt? Daar is hij al!"

 

Schoonmoeder

 

Ik stuur mijn schoonmoeder alvast een berichtje. Ik zou onze kleine man eerst daarheen brengen en dan doorrijden naar mijn afspraak. Maar het is alles andersom dag! Dus oma moet hierheen komen. Zoals gewoonlijk was dit gelukkig geen probleem. Ik realiseer me op zulke momenten hoe blij ik mag zijn met haar in mijn buurt, omdat ze vaak even inspringt om even op te passen. En niet alleen daarom hoor!

 

Make-up

 

Intussen zit mijn haar in model en heb ik mijn kleren aan. Mijn zoontje heeft zijn muziekje inmiddels al 10 keer aan en uit gezet en ik vind het tijd om hem uit bed te halen. Ik geef hem een schone luier, haal een washand over zijn toet en trek hem schone kleertjes aan. Ik leg hem in de box met een flesje melk en Pieter konijn op. Zo kan mama zich nog even opmaken. Ik dacht dat dit zeeën van tijd zou kosten, maar binnen 5 minuten was ik klaar. Toen vond ik het wel genoeg make-up. Ik moet bij mijn afspraak een goede indruk maken en daar helpt veel make-up niet bij. 

 

Eten!

 

Beneden ligt al het speelgoed uit de box op de grond. Dat wordt met een rotgang de kamer ingeslingerd, want dat is natuurlijk super grappig. Snel boterhammen smeren voor mijn kleine boef! Als ik met een slab aan kom lopen, doet hij z'n armen al snel omhoog en kijkt mij me met een grote lach aan. Niet dat ik zoveel indruk maar hoor, maar hij weet dat hij eten krijgt. Hoppakee! Ik schuif hem in zijn stoel. Ik heb nog 10 minuten voordat ik moet vertrekken. Dit ga ik wel redden.

 

Klaarmaken voor vertrek

 

En daar hoor ik de deur. Hij steekt zijn vinger al in de lucht, want hij hoort het ook. Snel vouw ik een boterham dubbel die ik achter mijn kiezen stop. Ik pak mijn tas en spullen. Hij trekt een pruillipje als hij ziet dat ik aanstalten maak om te vertrekken. Ik zet mijn tas bij de achterdeur. Ik twijfel nog: pumps of gympen? Ik loop terug de kamer in en dan heeft hij zijn boterham al op.

 

Doei!

 

Mijn schoonmoeder wil gelijk op de fiets stappen als ik ga rijden. Prima! Ik help haar hem aan te kleden, trek mijn pumps aan en loop naar de auto en de schuur. Ik bedenk me dat ik de pet van mijn zoontje vergeet en ren heel elegant op mijn pumps terug naar binnen. Ik wissel mijn schoenen om en kom naar buiten met pet. Ik druk een dikke kus op zijn neus en dan zwaait hij me uit. Ik krijg een dikke handkus en giechelend fietsen ze samen weg. In de auto kijk ik in mijn binnenspiegel. Nou vooruit. Voor een mama met een alles andersom dag zie ik er prima uit. Lippenstift op en gaan!

 

Meer lezen van Linda? Lees dan Alles voor 't jong.

 

Heb jij ook wel eens een alles andersom dag?

Tags:

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355