Nieuw: bio bouwsets van HEMA

20 Dec 2019

Een tijdje geleden kreeg ik een persbericht in mijn mailbox waar ik heel enthousiast van werd. HEMA verkoopt sinds kort bio bouwsets. Het is te vergelijken met duurzame Duplo. Aangezien Mees de laatste weken heel veel met Duplo speelt en ik duurzaamheid heel belangrijk vind, wilde ik deze bouwsets heel graag testen en bij een positief eindoordeel ook bij jullie onder de aandacht brengen. Ik nam meteen contact op met HEMA en gelukkig waren zij enthousiast over mijn voorstel. In deze blogpost lees je wat onze bevindingen zijn.

 

Duurzaam

De bio bouwsets zijn gemaakt van bio plastic. De bio plastic is gemaakt van overblijfselen van suikerriet die ontstaan bij de productie van suiker. Hierdoor is bioplastic duurzamer dan traditioneel plastic, dat een basis heeft van aardolie. Daarnaast heeft suikerriet van nature de eigenschap om CO2 uit de lucht op te nemen wanneer het wordt verbouwd. 

 

 

Kwaliteit

De bouwsets zijn van hele hoge kwaliteit. De blokken zijn heel stevig, ze zijn goed op elkaar te stapelen, ze blijven ook zitten en ze zijn ook weer goed van elkaar af te halen. Wij merkten eigenlijk geen verschil met de originele Duplo. 

De blokken hebben mooie heldere, vrolijke kleuren en afbeeldingen. Sinds we deze bio bouwsets in huis hebben, speelt Mees hier iedere dag mee.

Het enige waar ik niet zo enthousiast over ben, zijn de kartonnen kaartjes met houders die erbij zitten. De kaartjes kun je uit de doos drukken en in een plastic houdertje stoppen. Ten eerste is het al een hele opgave om de kaartjes uit de doos te krijgen zonder ze te scheuren, ten tweede kan ik me niet voorstellen dat ze lang mooi blijven en ten derde vind ik ze niet zo van toegevoegde waarde. De bouwblokken zijn juist zo leuk!

 

 

Bouwsets

Er zijn op dit moment verschillende bouwsets verkrijgbaar. Wij hebben bouwset 'panda', 'tijger' en 'bouwset groot' en op mijn verlanglijstje staat nog bouwset 'safari'. De prijzen variëren van €10,- tot €20,- en ik schat dat je zo'n 3 setjes nodig hebt (waaronder 1 grote) om er echt lekker mee te kunnen spelen. 

 

 

Mijn eindoordeel is dat ik de bio bouwsets van HEMA echt een aanrader vind. Top kwaliteit, mooi vormgegeven, niet zo duur en ook nog eens duurzaam!

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355