O jee! 11 Redenen waarom ik een geitenwollensokkenmoeder ben (geworden)

Ik blijf mezelf verbazen. Ik ben een andere moeder aan het worden dan ik van tevoren bedacht had. Mijn opvattingen over baby's en kinderen veranderen. Ik denk zelfs dat ik een geitenwollensokkenmoeder aan het worden ben! Help! Haha

In deze blogpost lees je 11 redenen waarom dat zo is.

 

1. Wasbare luiers

Wij gebruiken wasbare luiers. Waarom? Omdat het veel beter voor het milieu is, wasbare luiers beter zijn voor de gevoelige babyhuid en omdat wasbare luiers goedkoper zijn dan wegwerpluiers. En stiekem vind ik het ook gewoon erg leuk! Die printjes zijn toch te lief?!

Ik had 5 jaar geleden écht niet gedacht dat ik wasbare luiers zou gebruiken. Ik dacht toen: "Vrijwillig poep in je wasmachine gooien? Echt niet! Iewl! Bah!" 

 

2. Co-sleepen

Zelfs tijdens mijn zwangerschap dacht ik nog dat Mees na 6 maanden naar zijn eigen kamer zou verhuizen. Gewoon, omdat dat hoort ofzo. Maar nu Mees de 6 maanden al voorbij is en ik mij veel meer heb ingelezen over dit onderwerp, heb ik hier absoluut geen haast meer mee. We volgen gewoon ons kind en ons gevoel. Lekker hippie he?

 

3. Borstvoeding

Ik vond langvoeders altijd een beetje gek. Een dreumes of zelfs peuter aan je borst? Dat doe je toch niet?! Nu ik zelf een baby heb én nu ik meer weet over de (gezondheids)voordelen, heb ik hier alleen maar onwijs veel respect voor. Zelf ben ik al ruim 6 maanden op weg en wil ik voorlopig nog niet stoppen. 

 

4. Wolletjes

Mijn kledingkast hing altijd vol met voornamelijk kleding van polyester. Dat gaat eigenlijk automatisch als je kleding koopt bij de H&M, Vila, WE en Vero Moda. Maar ik heb eindelijk ontdekt dat er veel fijnere materialen zijn. (Biologisch) katoen is al een stuk fijner, maar bamboe en wol zijn nóg een stuk fijner! Mees heeft al wolbroekjes, een wollen pakje en een wollen slaapzak, Ger heeft al een wollen trui en ik heb al een wollen jurkje in de kast hangen. 

 

5. Bakfiets

Ja echt. Ik heb sinds kort een bakfiets. Hoe leuk?! Mees kan nog niet in een fietsstoeltje en zo kunnen we toch lekker samen fietsen. En met meerdere kinderen lijkt het me helemaal super gezellig. 

 

6. Dragen

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten, dragen wij Mees veel. Echt heel veel! Ik begon met 1 draagzak en 1 draagdoek, maar inmiddels heb ik mijn collectie al behoorlijk uitgebreid. Hallo full buckle, half buckle, andere half buckle, ringsling en geweven draagdoek!

 

7. Kleintjesmethode

Ook met het aanbieden van vast voedsel wijken wij af van 'het reguliere'. Wij bieden het vaste voedsel voor Mees aan in stukjes ter grootte van zijn vuistjes in plaats van dat we het pureren. Ook beginnen we pas bij 6 maanden in plaats van bij 4 maanden en maken we gebruik van het introductieschema van Stefan Kleintjes. 

 

8. Haken

Ja echt! Ik ben 3 weken geleden begonnen met haken! Ik heb nu bijna een kussenhoes af en ben nu bezig met een vlaggetjeslijn. Heerlijke bezigheid als Mees bij mij in de draagzak slaapt.

 

9. Geen kinderdagverblijf

Ger en ik werken allebei thuis. Wij vinden het echt heel fijn dat Mees nu nog niet naar een kinderdagverblijf of gastouder hoeft. Zo blijft het waarschijnlijk niet totdat hij 4 is aangezien hij steeds minder zal slapen en meer aandacht nodig zal hebben, maar de eerste maanden is het in ieder geval al gelukt!

 

10. Houten speelgoed

Het speelgoed dat we hier in huis hebben, is voornamelijk gemaakt van hout. Nu heb ik niet zozeer iets tegen plastic, maar vind ik het wel belangrijk dat het overgrote deel 'open ended' speelgoed is. Duplo vind ik dus prima, maar een plastic ding met heel veel knopjes en geluidjes niet. Tenminste, nu wij dat nog in handen hebben. 

 

11. Natuurlijke verzorgingsproducten

Ik dacht vroeger dat de hele Zwitsal collectie hier op de plank zou staan vanwege de lekkere geur, maar nu moet ik er niet meer aan denken. Nergens goed voor. Wij houden het bij verzorgingsproducten van Weleda, Naïf, de Kleine Badkamer, Petit et Jolie etc. 

 

Zoals je hierboven hebt gelezen, missen alleen de geitenwollensokken zelf nog. Die zou ik trouwens best wel willen. Of misschien toch liever van Merinowol... haha.

 

Hoe zit het met jou? Ben jij ook een beetje een geitenwollensokkenmoeder (of vader) of ben jij een stuk hipper?

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355