Onze 20 weken echo!

13 Mar 2020

Afgelopen dinsdag kregen wij een GUO. Dit is een soort extra uitgebreide 20 weken echo. In deze blogpost klets ik jullie lekker bij. Waarom kregen we een GUO? Wat waren de bevindingen? En wat is het geslacht van de baby?!

 

Wat is een GUO?

Een GUO is dus een extra uitgebreide 20-weken echo. Deze echo wordt verricht door een zeer ervaren echo-specialist. Meestal gebeurt dit in een academisch centrum voor prenatale diagnostiek. Het verloopt in principe hetzelfde als een normale 20-weken echo, maar neemt wat meer tijd in beslag. Er wordt gekeken naar de ontwikkeling van de organen van je baby, er wordt gekeken of je baby goed groeit en of er voldoende vruchtwater is. Er zijn 3 redenen waarom je een verwijzing voor een GUO krijgt:

  • Als je een verhoogd risico hebt op een aangeboren afwijking;

  • Als er bij de normale 20-weken echo een vermoeden op een afwijking is ontstaan;

  • Als de uitslag van de combinatietest een verhoogde kans op een afwijking aangaf.

 

Waarom kregen wij een GUO?

Mijn moeder heeft een aangeboren hartafwijking en dit is een indicatie voor een GUO. Net als tijdens de zwangerschap van Mees, kregen wij dus weer uit voorzorg een GUO.

 

De resultaten van de echo

Alles zag er helemaal goed uit! Al moest de gynaecoloog wel flink haar best doen om de baby goed te bekijken! De baby was super druk en draaide alle kanten op. Dat belooft nog wat ;).

De baby heeft 10 vingertjes en 10 teentjes en de hersentjes, het hartje, de ruggengraat, de lip, de nieren en alle andere organen zagen er precies uit zoals 'het hoort'. 

Ik ging de echo vrij relaxed in en maakte me geen zorgen, maar ik was wel heel benieuwd naar de groei van de baby. Mees was tijdens de 20-weken echo namelijk macrosoom (te groot) en is uiteindelijk dysmatuur (te klein) geboren. Deze baby zat gelukkig met alle metingen op, net boven of net onder het gemiddelde.

 

Het geslacht van de baby

Wij willen het geslacht dit keer niet weten. Het maakt ons helemaal niets uit en het lijkt ons heel mooi om na de geboorte zélf het geslacht van de baby te ontdekken. Toen de gynaecoloog het geslachtsdeel van de baby bekeek, sloten wij dus onze ogen.

 

Wij genieten dus lekker verder!

 

Hoe was jouw 20-weken echo? Vond je het spannend? Of leuk? En wilde jij het geslacht weten?

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Nieuwste blogs
Please reload

Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwsbrief
Uitgelichte berichten

De bevaltrends in 2020

17 Jan 2020

1/8
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18), zwanger van een tweede kindje, pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355