Onze voortuin met blotevoetenpad en autobaan

13 Apr 2020

Toen wij onze voortuin aan gingen pakken, hebben wij lang getwijfeld over wat we er precies mee zouden doen. Uiteindelijk besloten we er gewoon een toffe speelplek voor Mees van te maken. Want wat heb je aan een voortuin vol mooie plantjes? In mijn ogen heb je veel meer aan een plek waar je kind zich heerlijk kan vermaken. We maakten een blotevoetenpad en een autobaan en in deze blogpost zie je foto's en lees je hoe wij dit hebben gemaakt.

 

Blotevoetenpad

Laten we eenvoudig beginnen met het blotevoetenpad. Je maakt heel simpel een frame van hout. Zo groot of zo klein als je zelf wil. Vervolgens kun je er worteldoek onder doen (goed vastmaken!). Wij kozen voor 3 lagen. Want hoe vervelend is het om onkruid tussen grind vandaan te peuteren?! En tenslotte vul je het frame met wat je maar wil. Wij kozen voor takken, houtsnippers, groot grind en klein grind. Maar denk ook aan sedumplantjes, mos, water, zand, kurken, knikkers, kralen, gedroogde linzen, een stuk rubberen deurmat, vogelvoer, PVC buizen, plastic doppen en (buiten)tapijt. Alles kan!

 

 

Autobaan

De autobaan kostte wat meer werk. Allereerst bedenk je hoe de autobaan eruit moet komen te zien. Wij schetsten de vorm eerst op papier. Dan markeer je de autobaan op het gras. Dit kan met haringen/pinnen, met touw of met (bak)stenen. 

Daarna kan het scheppen beginnen! Onze autobaan in zo'n 10 centimeter diep.

Vervolgens meng je betonmortel met water (in een speciekuip met een speciale mixer) volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en giet je dit betonmengsel in het gat dat je hebt gegraven.

Als het beton helemaal is uitgehard, kun je het verven. Wij hebben de autobaan geverfd met betonverf in de kleur RAL 9017, verkeerszwart.

Tenslotte breng je witte markeringen aan op de autobaan. De Edding outdoor marker is hier perfect voor!

 

 

En dan ben je alweer klaar. Spelen maar!

 

Wat vind jij van onze voortuin? Super leuk en creatief of een beetje overdreven?

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355