Ouders voelen zich op 6 momenten op de dag erg gestresst

Uit onderzoek van BPme onder 2000 Britse ouders blijkt dat ouders zich ongeveer 6 keer per dag erg gestresst voelen door hun kinderen. Per dag komt dat neer op zo'n 40 minuten. Benieuwd op welke momenten ze vooral stress ervaren? Je leest het in deze blogpost.

 

1. Kind op bed leggen

Hier kan ik me wel wat bij voorstellen. Kinderen willen bijvoorbeeld eerst al niet naar boven, dan niet tanden poetsen, dan mag je niet stoppen met lezen, dan willen ze nog een keer plassen, dan nog een keer wat drinken en dan komen ze nog 10x naar beneden omdat ze niet kunnen slapen. En dat allemaal terwijl je graag even op de bank zou ploffen.

 

2. Boodschappen doen met kinderen

In de supermarkt vertellen kinderen natuurlijk graag dat ze helemaal geen zin hebben in rode kool, dat ze die lekkere snoepjes willen kopen en lopen ze niet snel genoeg of precies voor je karretje. Mijn tip: bestel je boodschappen!

 

3. Eten

Dat het avondeten een stressvol moment is, blijkt ook wel uit de vele vragen die ik hier over krijg. Het grote probleem ligt bij het feit dat veel kinderen slecht eten. Ouders raken hier nou eenmaal gestresst van. Hier ligt namelijk een elementaire angst aan ten grondslag dat je kind niet in leven zal blijven als het niet genoeg eet.

 

Lees ook: Eet je kind slecht? Relax!

 

4. Op tijd de deur uit

Ha! Hier raak ik ook wel eens gestresst van. Hoe kom je in vredesnaam op tijd als je baby nog even zijn luier vol poept, als je wordt ondergespuugd, als je kleuter zijn schoenen niet aan wil of als je kleuter perse nog even moet plassen? Dat wordt óf een half uur eerder opstaan óf gewoon te laat komen.

 

5. Op tijd thuis zijn om welterusten te zeggen

Als je 's ochtends al vroeg weggaat en 's avonds pas laat thuiskomt, is het natuurlijk heel fijn als je je kinderen nog even kunt zien. Even vragen hoe hun dag was, even knuffelen en een fijne slaap lekker kus. Maar het is niet altijd even makkelijk om op tijd thuis te komen...

 

6. Stiekeme 'streken' van je kind

Denk hierbij aan tekenen op de muren of op de hond, hun gezichtje onder smeren met jouw dure make-up, zichzelf versieren met verf of verstoppen in de vaatwasser. Ja ik kan me wel voorstellen dat je daar stress van krijgt. 

 

Welke momenten vind jij het meest stressvol? Ik ben benieuwd!

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355