Oververmoeid? Neem een slaapklasje!

11 Dec 2018

Ouder zijn is fantastisch, maar ook vermoeiend. Ik slaap echt heel veel minder dan voordat Mees er was en die uurtjes die ik slaap, worden ook nog eens regelmatig onderbroken. De sportschool David Lloyd heeft hier een oplossing voor gevonden: Napercise! 

 

Napercise

Geen bodypump, Zumba, buikspierkwartier of yoga, maar Napercise. De naam is afgeleid van het Engels woord 'nap' dat dutje betekent. De les is geïntroduceerd nadat uit onderzoek bleek dat 86% van de ouders zich moe voelt. En sporten is belangrijk, maar voldoende slaap minstens net zo! Tijdens een les Napercise krijg je 45 minuten de tijd om ongestoord te slapen. In de zaal staan verschillende bedden, hoor je fijne geluiden en is het niet te warm en niet te koud. Veel calorieën verbrand je er niet mee, maar het geeft zowel je mentale als fysieke gesteldheid een flinke boost.

Het vormgeven van de lessen is trouwens in samenwerking met een slaapspecialist gebeurd. Je weet dus zeker dat de omstandigheden ideaal zijn om een klein uurtje goed te slapen! 

 

Grap?

Je zou denken dat het een grap is, maar het lijkt toch echt te bestaan. Helaas wordt Napercise alleen nog bij de filialen in Groot-Brittannië gegeven, maar aangezien de keten ook in Nederland zit, zou dat binnenkort zomaar eens kunnen veranderen. In de onderstaande video zie je hoe een lesje Napercise eraan toegaat.

 

 

Ik zou me inschrijven! Wie gaat er mee?

 

Bron: https://www.independent.co.uk/life-style/health-and-families/napercise-naps-sleep-exercise-classes-david-lloyd-gyms-45-minutes-a7707246.html

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355