Positiekleding: wat, waar en wanneer?

Positiekleding: ik zweer erbij! Bij terugkomst in Nederland (na mijn lange reis) kocht ik meteen een positiebroek. Ik was toen 8 weken zwanger en ik voelde me dik, opgeblazen en opgesloten in mijn normale broeken. Toen ik aan jullie vroeg wanneer jullie je eerste positiebroek kochten, antwoordde 8% bij 4/5/6 weken zwangerschap, 44% tussen 6-12 weken, 33% tussen 12-20 weken en 16% pas na week 20. Ook waren er een aantal mensen die aangaven nooit positiebroeken gedragen te hebben. Hoe dan?! Haha

 

Positiekleding

Positiekleding is eigenlijk een ander woord voor zwangerschapskleding. De kleding past zich aan aan je zwangere lichaam. Zo zijn positiebroeken eigenlijk 'low waist' broeken met een grote lap stof voor over je buik. Deze rekbare stof groeit mee met je lichaam. Positieshirts zijn wat langer aan de voorkant en hebben vaak plooitjes aan de zijkant. Zo loop je niet met een randje blote buik als je zwanger bent.


Over het algemeen kun je van positiekleding dezelfde maat kopen als je altijd al deed. Natuurlijk kun je ook kleding kopen in een grotere maat, maar dat sluit vaak minder mooi aan bij je schouders, armen, borsten en benen en is echt niet altijd goedkoper dan positiekleding.

 

Wanneer koop je positiekleding?

Wanneer het voor jou fijn voelt! Als je normale broeken niet meer lekker zitten, koop dan gewoon een positiebroek. Zo kun je er ook lekker lang van genieten. Zonde als je die nieuwe broek maar 3 maanden aan kunt toch? Ik kocht mijn eerste broek bij 8 weken zwangerschap en al snel volgde nog 2 broeken, 4 t-shirts, een paar BH's en een trui. Het zit allemaal toch wat mooier en lekkerder.

Gemiddeld kopen vrouwen positiekleding als zij ronde de 3 maanden zwanger zijn.

Waar koop je positiekleding?

Er zijn genoeg opties! Winkels die ik ken die positiekleding verkopen zijn: H&M, Prénatal, Baby-Dump, C&A, Bon Prix, Kiabi, Asos, Zalando, Wehkamp, Baby-Dump, Babyplanet, Noppies en Esprit. Mijn favoriete winkel voor positiekleding is momenteel de H&M. Ik vind dat ze veel hippe kleding hebben voor een mooie prijs. Aangezien je je positiekleding niet zo heel lang aan kunt, wil ik er namelijk ook niet teveel geld aan uitgeven.

 

Mijn positiekleding

Hierbij ook een greep uit mijn huidige zwangerschapskleding.

Links zie je een rood-wit gestreept t-shirt van de H&M (€14,99), in het midden een trui van de H&M (€29,99) en rechts een t-shirt met bloemen en volantmouwen (€14,99).

 

 

Hieronder zie je links een t-shirt van de H&M met geborduurde details (€19,99), in het midden een broek van de Prénatal (€39,99) en rechts een heerlijke jogger van de Prénatal (€29,99).

 

 

Wanneer en waar kocht jij zwangerschapskleding?

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355