Babyshowers zijn zó 2018! Postpartum party's zijn de nieuwe trend.

16 Feb 2019

Babyshowers zijn bijna niet meer weg te denken. Ook ik werd tijdens mijn zwangerschap verrast door mijn vriendinnen met een middagje vol spelletjes, cadeautjes voor de baby en heerlijke hapjes. Vorige week las ik dat babyshowers een concurrent hebben: postpartum party's. Daar wilde ik meer over weten!

 

Postpartum party

Postpartum party's richten zich, zoals de naam al doet vermoeden, op de periode ná de bevalling. Dit nieuwe fenomeen is bedacht door Marisa Mendez Marthaller. Een postpartum party is geen echt feest en lijkt ook helemaal niet op een babyshower. Daar zit je vlak na je bevalling namelijk helemaal niet op te wachten. Het idee is dat je vrienden en familie hun tijd en moeite niet stoppen in het maken van lekkere hapjes en het kopen van al die leuke babyspullen voor de babyshower, maar in het schoonmaken van je huis, boodschappen doen, oppassen zodat jij even kunt slapen, koken van gezonde maaltijden en het bieden van een luisterend oor in de eerste paar weken na je bevalling. Marisa: “Als we alle energie, tijd en geld dat gaat zitten in het organiseren van een babyshower en cadeaus gebruiken in hulp voor de moeder als de baby er is? Die eerste weken kunnen moeders breken en juist dan hebben ze hulp nodig. Gek genoeg is dit de tijd waarbij de meeste mensen wegblijven. Natuurlijk wil je je niet opdringen, maar bedenk dit: nieuwe moeders hebben hulp nodig.”

 

Waarom?

Ik denk dat ik aan moeders eigenlijk niet hoef uit te leggen waarom dit een goed idee zou zijn. Je bouwt de eerste weken een gigantisch slaaptekort op, je bent onzeker, je loopt nog krom van de pijn en je hebt nergens tijd voor. Hoe fijn is het als vrienden en familie je dan komen helpen? Zo kun jij lekker in je bed blijven liggen met je baby en hoeft je partner ook niet de benen uit zijn/haar lijf te lopen.

 

Goed idee?

Hoewel ik niet weet of ik er zelf behoefte aan gehad zou hebben (aangezien ik het erg fijn vond als we lekker met z'n drieën thuis waren), vind ik het wél een goed idee om wat meer hulp aan te bieden aan kersverse ouders. Neem een lekkere maaltijd voor het gezin mee als je op kraamvisite gaat, bied aan om even te stofzuigen of de badkamer te soppen en vraag wat ze missen in huis en doe even een boodschapje voor ze. Maar zorg ook voor voldoende rust! Ze zitten waarschijnlijk niet te wachten op extra bezoek, maar meer op een extra kraamverzorgster.

 

Wat vind jij van een postpartum party? Lijkt jou dat wat?

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355