Review: LennyHybrid, een half buckle drager

24 May 2020

Wij mochten de LennyHybrid van LennyLamb testen! Dit is een (uiteraard ergonomische) half buckle drager. Mijn favoriete type! Een half buckle zit tussen een draagdoek en een draagzak in. Het comfort van een draagdoek en het gemak van een draagzak. We hebben de drager uitgebreid getest en zijn super enthousiast. In deze blogpost vind je onze bevindingen.

 

Half buckle

Nog even in de herhaling: een half buckle zit dus tussen een draagdoek en een draagzak in. De tailleband sluit met een gesp en de schouderbanden moet je knopen. Het voordeel hiervan is dat je de schouderbanden precies zo af kunt stellen zoals jij dat fijn vindt. Ze sluiten altijd mooi aan, net als dat een draagdoek dat doet.

 

 

LennyHybrid

Kenmerken van de LennyHybrid op een rijtje:

 

 • Past van de babytijd tot de kleutertijd
  LennyLamb geeft aan dat de draagzak te gebruiken is als je baby tussen de 3.2 en 20 kilo weegt. Er worden helaas geen kledingmaten genoemd (geeft een veel betere indicatie dan het gewicht van je kindje), maar de draagzak is in ieder geval lang te gebruiken. Als je kind geen knie tot knie ondersteuning meer krijgt door het rugpand, kun je dit creëeren door de schouderbanden over je kind te laten lopen (zoals je ziet op de foto's). 

 • Gemaakt van draagdoekenstof
  De drager is gemaakt van draagdoekenstof: geweven katoen. Daardoor is het rugpand stevig, maar ook soepel en kan het rugpand zich optimaal naar de houding van je kindje vormen.

 • Rugpand is verstelbaar in breedte en hoogte
  Het rugband is traploos (met klittenband) te verstellen in de breedte. In de tailleband staan indicaties voor hoe breed je het rugpand af moet stellen. Super handig! De hoogte is verstelbaar met koordjes en knoopjes.

 • Lange schouderbanden
  De schouderbanden zijn lang waardoor je de drager op verschillende manieren kunt knopen. Je kunt de schouderbanden gewoon onder de billen van je kind door halen en achter afknopen, maar je kunt ze ook nog over het ruggetje van je kind laten lopen. Dit laatste draagt lichter en is dus heel fijn om je kind knie tot knie ondersteuning te geven als hij dit niet meer krijgt door het rugpand. De schouderbanden hebben geen vulling. Ze zijn breed genoeg om over je schouders uit te spreiden.

 • Slaapkapje
  Er zit een slaapkapje aan de drager die je met drukknoopjes aan de schouderbanden vast kunt maken op verschillende hoogtes. Het slaapkapje is ook eenvoudig te verwijderen (ook met drukknoopjes) als je dat fijner vindt.

 • Geschikt voor buik- en rugdragen
  Je kunt met deze drager zowel buik- als rugdragen.

 • Brede, gevulde tailleband
  Dit vind ik misschien wel het grootste pluspunt van deze drager in vergelijking met andere dragers. De tailleband is breed en lekker gevuld en daardoor super comfortabel! De druk op je taille wordt wat meer verdeeld en er komt ook niet zo snel een vetrol onderuit ;). In de tailleband zit ook een klein vakje voor bijvoorbeeld je sleutels of je telefoon. Dit vakje sluit met een magneetje. Heel handig!

 • Gemaakt in Polen
  Het hele productieproces van deze drager vindt plaats in Polen.

 

Onze ervaring

Voor mij was het niet makkelijk om de drager te testen vanwege mijn zwangerschap dus heeft Ger dit de afgelopen weken voornamelijk veel gedaan. Ger heeft minstens net zoveel draagervaring als ik. We vinden het beiden een super drager. De drager voelt super degelijk en is bovenal super comfortabel. De tailleband is het grootste pluspunt. Die is een stuk breder dan de taillebanden van andere dragers die we hebben/kennen en dat draagt heel fijn. Ook zit er wat vulling in de knieholtes en bij het nekje van je kind. Dat lijkt ons voor kleintjes dan weer erg fijn. Mees wordt er in ieder geval graag in gedragen. Hij heeft op de foto's kledingmaat 92. Mees heeft heel graag zijn armen uit de drager, maar de drager zit nog een stuk mooier als je kind zijn armen 'erin' heeft. Mees krijgt geen knie tot knie ondersteuning meer door het rugpand van de drager, maar dit is wel te creëeren door de schouderbanden over zijn rug te laten lopen zoals je op de foto's ziet. We hebben eigenlijk geen minpunten kunnen ontdekken en zouden de drager zeker aanraden!

 

 

Kopen?

De drager kost €102,96. Goedkoper dan de andere half buckle dragers die we hebben (de Didymos Didyklick en de Limas Plus), maar hij doet er zeker niet voor onder! De LennyHybrid is te koop via de website van LennyLamb.

 

Draag jij je kindje veel? Wat is jouw favoriete draagzak of draagdoek?

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
 • Facebook
 • Instagram
 • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

 • Facebook
 • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355