Rommelig huis? Dan ben je waarschijnlijk een slim en leuk mens!

12 Jun 2019

Is jouw huis (sinds je kinderen hebt) ook fulltime ontploft? Liggen er meerdere stapels was door huis? Staat je aanrecht vol met bordjes en bekertjes? Ligt er een enorme collectie speelgoed onder de banken en onder de kastjes? Maak je niet druk! Onderzoek wijst uit dat rommelige moeders heel veel fantastische karaktereigenschappen hebben!

 

Productief

Rommeligheid blijkt, in tegenstelling tot wat de meeste mensen denken, helemaal geen teken van luiheid te zijn. Productieve mensen zijn juist vaak sloddervossen! Rommelige mensen hebben een aangeboren vermogen om zich niet af te laten leiden. 

 

Creatief

Ook is een rommelige omgeving goed voor je creativiteit. Psycholoog Kathleen Vohs: "Rommelige omgevingen inspireren om je los te maken van de traditie en dat kan nieuwe inzichten opleveren. Opgeruimde omgevingen daarentegen moedigen comfort en op 'safe' spelen aan."

 

Slim

Rommelige mensen hebben een hoger IQ dan mensen die netjes en georganiseerd zijn, zo blijkt uit onderzoek. Een mooi voorbeeld is natuurlijk Albert Einstein. 

 

Authentiek

De samenleving heeft het niet zo op ongeorganiseerde of onverzorgde mensen. Het streven is in principe een schoon en opgeruimd huis. Als je dat niet hebt, moet je dus constant kritiek van anderen kunnen incasseren en tegen sociale regels in durven gaan. Rommelige mensen zijn dus lekker authentiek.

 

Gezellig

Als je huis flink chaotisch is, heb je waarschijnlijk leukere dingen te doen dan opruimen en schoonmaken. Waarschijnlijk ben je dan ook behoorlijk flexibel. Grote kans dus dat je een heel leuk en relaxed mens bent!

 

Dus voel je vooral niet schuldig over je ontplofte huis. Laat de boel lekker de boel en ga verder met je waar je mee bezig was!

 

Hoe rommelig is jouw huis?

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355