Samenwonen, trouwen en het krijgen van eerste kind: dit effect heeft het op je eetgewoonten

29 Nov 2019

We willen allemaal gezonder eten, toch? In de praktijk blijkt dat helaas vaak toch moeilijker dan gedacht. Maaltijdboxleverancier HelloFresh voerde een onderzoek uit onder 8194 respondenten uit Australië, Nieuw-Zeeland, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Oostenrijk, Nederland en België naar de oorzaak hiervan. En wat blijkt? Belangrijke levkensveranderende gebeurtenissen spelen hierin een grote rol. In dit artikel vind je de belangrijkste redenen op een rijtje en welke invloed ze hebben op jouw eetgewoonten.

 

Samenwonen of trouwen

Er breekt een nieuwe, spannende fase aan in jullie relatie: jullie gaan samenwonen of trouwen! Goed nieuws, want deze grote stappen in het leven kunnen een positief effect hebben op kook- en eetgewoonten. Zo gaven respondenten aan in deze periode vaker zelf te koken dan toen ze alleen woonden (20%) en maakten ze in deze levensfase vaker gebalanceerde maaltijden klaar (25%). En als klap op de vuurpijl: ruim een derde (35%) at in deze periode ook nog eens meer groente en fruit.  

 

Het eerste kind

Een baby in huis verandert veelal de dagelijkse routine en ook het eetpatroon van kersverse ouders kan hierdoor onder druk komen te staan. Een kwart van deze ouders (25%) geeft aan dat tijdgebrek het opbouwen of aanhouden van een gebalanceerd eetpatroon in de weg kan staan. Zo wordt er vaker op onregelmatige tijden gegeten (43%) en kookt 1 op de 3 respondenten maaltijden die het snelst op tafel kunnen staan. Ook grijpen veel ouders met een eerste kind - door tijdgebrek - naar minder gezonde alternatieven, zoals  zoetigheid (31%), koolhydraatrijk eten (28%) en gefrituurd en vet voedsel (24%). Ook komen veel nieuwe ouders ongewenst aan na de geboorte van hun eerste kind (45%).

 

Pauwel Wiertsema, CEO HelloFresh Benelux: “In welke levensfase je ook zit, er zijn altijd grote gebeurtenissen die effect kunnen hebben op je eetgewoonten. Bij HelloFresh streven we ernaar om mensen te helpen bij een gezondere leefstijl. We maken het makkelijk voor iedereen om een voedzame, verse en zelf gekookte maaltijd zonder veel moeite op tafel te zetten en om mensen te enthousiasmeren om beter te eten.”

 

Hoe het er bij ons thuis aan toe gaat

Zelf zijn wij ook ongezonder gaan eten sinds de komst van Mees. Heel slecht natuurlijk, want juist als je weinig slaapt en regelmatig moe bent is het verstandig om gezond te eten. Daarnaast willen we Mees ook het goede voorbeeld geven. Maar ja, in de praktijk loopt dat nog wel eens anders...

 

Hoe tevreden ben jij met jouw eetgewoonten?

 

*Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van HelloFresh, maar is niet gesponsord.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355