Staat moeder zijn gelijk aan 2,5 fulltime baan?

25 Mar 2018

Vorige week werd er weer een nieuw onderzoek gepubliceerd: het moederschap staat gelijk aan 2,5 fulltime baan. Het komt namelijk neer op 98 uur werk per week. En dit onderzoek is echt geen grapje!

 

Lees ook: Kinderen vervelender bij hun moeder?

 

Het is geen geheim dat moeder (vader natuurlijk ook) hard werken is. Iedereen weet dat moeders superhelden zijn, toch? ;) Onderzoek heeft nu bewezen wat iedere moeder al lang weet: het is meer werk dan een fulltime baan. 
 

2,5 Keer meer uren dan een fulltime baan
Er is onderzoek gedaan onder 2000 Amerikaanse moeders van kinderen van 5 tot 12 jaar door Amerikaanse levensmiddelenfabrikant Welch’s. Er werd onderzoek gedaan naar het wekelijkse schema van al deze moeders. Het onderzoek wijst uit dat moeder hun dag gemiddeld beginnen om 6:23. Dat is veel eerder dan een normale werkdag. 

Als ze al haar taken af heeft, of die taken nou carrière gerelateerd of moeder gerelateerd zijn, is het gemiddeld 20:31. En eerder stopt de dag natuurlijk niet!

Zo kom je neer op een werkdag van 14 uur per dag. En dan natuurlijk 7 dagen per week. 

In totaal komt het neer op een werkweek van 98 uur. Dat is 2,5 keer meer dan een gemiddelde fulltime baan.

 

Non-stop doorwerken

De studie laat verder nog zien dat een moeder gemiddeld een uur en 7 minuten tijd voor zichzelf heeft per dag. Casey Lewis, hoofd voeding en gezondheid bij Welch: 'Het resultaat van het onderzoek laat zien hoe veeleisend je rol als moeder kan zijn en het non-stop spervuur van taken waaruit het moederschap bestaat.'

 

Wat hebben moeders nodig?

Ze hebben de moeders ook gevraagd wat ze op de been houdt. De moeders gaven aan alle hulp nodig te hebben die ze kunnen krijgen. En waar ze echt niet zonder kunnen? Een constante toevoer van koffie, de mogelijkheid om dutjes te doen en een effectieve boze stem op kunnen zetten. Andere 'lifesavers' zijn babysitters, Netflix, natte doekjes, afhaalmaaltijden, iPads, speelgoed en gezonde snacks. 

 

Is het moederschap werken?

Ik denk dat niemand zal ontkennen dat het moederschap druk, zwaar en vermoeiend is/kan zijn. Je kunt niet even een vrije dag opnemen, je moet doorwerken als je ziek bent en je maakt, zoals ook uit dit onderzoek blijkt, heel veel uren! Maar is het echt werken? Je kunt best een keer geen aandacht aan het huishouden besteden, een dag in je pyjama rond blijven lopen, een mooie wandeling gaan maken als je daar zin in hebt of afspreken met vrienden.

Hoe zwaar vind jij het moederschap?

 

Bron: https://www.thesun.co.uk/fabulous/5820379/being-mum-equivalent-2-5-full-time-jobs-working-98-hours-week/

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Het zomer/verlof rooster van Online opvoeden

29 Jun 2020

1/10
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355