Wees lief voor jezelf en stop met het opvouwen van de was

31 May 2020

Ik weet niet meer hoe we erop kwamen, maar een paar maanden geleden vertelde een vriendin mij dat zij bijna geen was meer opvouwt. Zij, haar man en de kinderen hebben allemaal bakken waar de schone was in wordt gestopt. Onopgevouwen dus. Hiermee zette zij mij aan het denken. Waarom vouwden wij inderdaad in vredesnaam onderbroeken op? Of pyjama's? Alsof je als vader of moeder niets beters te doen hebt?! Inmiddels vouwen wij zeker nog kleding op, maar lang niet alles meer. In deze blogpost vertel ik meer over hoe wij dit nu aanpakken. Echt het lezen waard als je het mij vraagt. Want wie wordt er nou niet blij van meer tijd om op de bank te hangen, met je kind te spelen, een warme douche te nemen of om te slapen?!

 

Wat vouwen wij wel op en wat niet?

Allereerst stopten wij met het opvouwen van onderbroeken. Want als er iets nutteloos is... Deze liggen nu gewoon 'los' in lades. Al snel daarna stopten wij met het opvouwen van slabbetjes en washandjes. Deze liggen nu in een kistje in de kast. Daarna volgden de hydrofiele doeken. Deze stonden altijd prachtig rechtop in een mandje. Ik vouwde de hydrofiele doeken in drieën, rolde ze daarna op en zette ze rechtop, naast elkaar. Dit gaf een prachtig effect. Maar wat een werk! En dat voor een spuug/afdroog/kwijl doek. 

 

De rest van de was vouwen wij nog wel op. Maar nu ik dit schrijf, ben ik vastberaden om deze week ook nog te stoppen met het opvouwen van handdoeken, hemdjes/t-shirts voor onder onze kleding, pyjama's, theedoeken en poetsdoeken. Allemaal compleet zinloos om op te vouwen als je het mij vraagt.

 

Trek het gerust door

Niks meer opvouwen gaat voor mij nog een stapje te ver, maar doe het vooral als het voor jou goed voelt. Gooi alle rompers gewoon in een bakje of lade. En doe dat gerust ook met de broeken en t-shirts (van je kind). Als je nog maar 1 soort sokken koopt, hoef je die ook niet meer te vouwen. Hoeslakens zijn toch al onmogelijk om op te vouwen, dus stop er gerust mee. Het zal je verbazen hoe snel je dan de schone was op kunt ruimen. Heerlijk!

 

Bakjes/lades/kistjes

Om het toch overzichtelijk en netjes te houden, zijn bakjes/lades/kistjes je grootste vriend. Een bakje voor de onderbroeken, een bakje voor de rompers met korte mouwen, een bakje voor de romper met lange mouwen etc. Dus ren naar de Action, Ikea, Blokker, Hema of Xenos en start er meteen mee!

 

Vouw jij alle was op? Inspireert deze blog je om minder was op te vouwen? Of vind je het belangrijk dat alles netjes opgevouwen in de kast ligt?

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355