Studeren, slapen, bloggen, een sociaal leven of het huishouden?

Dagelijks liep ik weer tegen hetzelfde dilemma aan: ga ik studeren (doula opleiding)? Wat eerder naar bed? Wat leuks doen met Ger? Even bankhangen? De was opvouwen? Nog even een blog schrijven? Of toch aan avondje naar vrienden? Ik werd knettergek van dit eeuwige dilemma en moest prioriteiten stellen.

 

Herkenbaar?

Herken jij dit? Dat je voor je gevoel niets 100% goed kunt doen? Dat er altijd nog 1001 dingen zijn die je zou 'moeten' doen? Dat je eigenlijk meer zou moeten slapen? Dan je huis niet zo schoon en opgeruimd is als je zou willen? Dat je meer tijd voor jezelf zou willen? Dat je meer tijd aan je partner en vrienden zou willen besteden? En dat het met je werk/studie ook niet zo hard/goed gaat als je zou willen? Nou ik wel! Ik werk natuurlijk thuis en mijn werktijden zijn niet afgebakend. Dit heeft heel veel voordelen, maar ook heel veel nadelen. Ik ben namelijk nooit 'klaar'. En datzelfde geldt voor Ger. En dan doe ik ook nog eens een studie waarbij ik mijn tijd zelf mag indelen. 

 

Ik werd er gek van

Ik vond het zacht uitgedrukt knetter irritant dat ik iedere dag weer met dit dilemma zat. En dat ik nooit helemaal tevreden was over wat ik had gedaan. Het liefst zou ik de dagen wat langer maken of kunnen leven met minder slaap, maar dat gaat helaas niet.

 

Prioriteiten stellen

Er zat maar 1 ding op: prioriteiten stellen. Op nummer 1 staat natuurlijk Mees. 5 Van de 7 dagen staan overdag in het teken van Mees. 2 Dagen daarvan zijn we met z'n 3en en 3 dagen ben ik alleen met Mees. Natuurlijk doe ik dan af en toe een wasje of ruim ik wat op, maar als ik alleen met Mees ben, zit het poetsen van de badkamer er niet in. Mees slaapt overdag namelijk nog steeds alleen in de draagdoek of draagzak. 

Die overige 2 dagen in de week zijn mijn werkdagen. 1 Dag hiervan besteed ik aan mijn opleiding tot doula en aan dingen als mijn mail en het inplannen blogs en Social Media posts. Die andere dag staat in het teken van het schrijven van blogs.

Minimaal 1 avond staat in het teken van Ger en mij. Dan ploffen we bijvoorbeeld op de bank met een filmpje. Minimaal 1 avond in de week ga ik naar vrienden. Zo ga ik vaak een avondje haken. En dan probeer ik ook nog minimaal 2 keer in de week vroeg naar bed te gaan. En met vroeg bedoel ik dan ook echt vroeg. Om half 9 ofzo.

Dan missen we alleen nog het huishouden in dit rijtje. Tja, dat bungelt (helaas) ergens onder aan mijn prioriteiten lijstje en gebeurt als er ergens een keer wat tijd over is. In het weekend bijvoorbeeld.

 

Minder blogs

Ik vind deze nieuwe weekindeling super fijn. Het geeft me rust. Het betekent wel dat ik veel dingen los moet laten. Zo moet ik maar accepteren dat het huis er niet altijd even netjes uitziet. Maar ik moet ook accepteren dat het misschien niet altijd lukt om 6 dagen in de week een nieuwe blogpost te publiceren. In plaats van avonden doorwerken of op zondagochtend hard aan het werk, moet ik die drang naar 'perfectie' loslaten. Dus mocht er een keer geen nieuwe blogpost online staan, dan je hoe dit komt. De kans is dus heel reëel dat dit binnenkort een keer zal gebeuren (terwijl dit in de afgelopen 2 jaar alleen tijdens mijn zwangerschapsverlof is gebeurd).

 

Herken jij dit eeuwige dilemma? Hoe ga jij hiermee om?

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355