Stuur een lief berichtje naar een vergeten kind

31 Jan 2018

100.000 Nederlandse kinderen groeien op in een gezin met meervoudige problematiek waar zij nauwelijks positieve aandacht krijgen. Daarom startte deze week de week van Het Vergeten Kind. Een week om een klein gebaar van aandacht te geven aan deze kwetsbare kinderen. Doe jij ook mee?

Week van Het Vergeten Kind

De week is een initiatief van Stichting Het Vergeten Kind. De week is de aftrap van de jaarlijkse campagne. Dit jaar gaat die over het belang van kleine gebaren van echte aandacht zoals het bieden van een luisterend oor of het sturen van een lief berichtje. Zulke gebaren zorgen ervoor dat een kind zich gezien en geliefd voelt.

 

Waarom is het zo belangrijk?

Uit onderzoek van Stichting Het Vergeten Kind blijkt dat kinderen die het moeilijk hebben, minder steun ervaren van volwassenen op zich heen. Als ouders geen veilige basis kunnen bieden, is het extra belangrijk dat andere volwassenen positieve aandacht geven. Dit gebeurt helaas maar weinig. De kinderen geven aan dat ze willen dat er meer naar hen geluisterd wordt, dat alledaagse dingen zoals samen een spelletje spelen er echt toe doen en dat stabiliteit en continuïteit in het contact met volwassenen van belang is. 
Uit internationaal onderzoek blijkt dat oprechte aandacht van volwassenen de veerkracht van kinderen vergroot en stress vermindert. Positieve aandacht is dus een belangrijke beschermende factor in de ontwikkeling van een kind, waardoor het zich beter kan ontwikkelen en volwaardig mee kan doen in de maatschappij.

 

Help mee!

Via www.hetvergetenkind.nl wordt heel Nederland opgeroepen om t/m 25 februari een lief bericht op www.hetvergetenkind.nl achter te laten voor de 100.000 kinderen die het zo hard nodig hebben. Denk bijvoorbeeld aan 'Hou vol!', 'Geloof ik je zelf' en 'Je mag er zijn'. Deze berichtjes worden aan elkaar gebreid tot een lange supportsjaal. Algemeen directeur Verboeket: 'Met het samen maken van de langste supportsjaal willen we Nederland vragen haar hart te openen voor kwetsbare kinderen. We benadrukken dat oprechte aandacht al kan zitten in kleine dingen. We kunnen allemaal iets doen voor deze kinderen, zodat zij krijgen waar ze recht op hebben: een kans op een mooie toekomst. En het mooie is, aan het einde van de campagne worden de sjaals losgemaakt en komt het echt terecht bij de kinderen die onze steun zo hard nodig hebben.' 

Na de actieperiode deelt Stichting Het Vergeten Kind dus de berichten, sjaal voor sjaal, uit aan kwetsbare kinderen in Nederland.

 

Doe jij ook mee?

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355