TV tip: Hoe bevalt Nederland?

In 1983 verzorgde presentatrice Ria Bremer een zwangerschapsuitzending. Je zag tijdens dit programma hoe koppels dachten over zwanger worden, zwanger zijn en bevallen. Inmiddels is er veel veranderd in de voortplantingsgeneeskunde. Wat er precies veranderd is, gaan we terugzien tijdens een nieuw programma van Ria Bremer. Een programma waar ik nu al enthousiast over ben!

 

Het programma

Het programma heet 'Hoe bevalt Nederland' en wordt gepresenteerd door Ria Bremer. De eerste aflevering is te zien op woensdagavond 5 september om 20:30 uur op NPO1. 3 Weken lang krijgen we een aflevering te zien van 45 minuten waarin zwanger worden, zwanger zijn en bevallen centraal staan. Het programma zit, naast interessante zwangerschapscijfers- en statistieken, vol met persoonlijke verhalen. Verhalen die grote indruk op Bremer maakten. Zo is er een tweejarig meisje waarbij de eierstokken al zijn ingevroren, omdat zij een stamceltherapie ondergaat die haar mogelijk onvruchtbaar maakt. “Een eierstokje van nog geen twee centimeter, maar straks geeft het haar kansen die toen voor onmogelijk werden gehouden. Ik vond het heel bijzonder om daarbij te mogen zijn.”

 

Wat is er veranderd?

Wat er in de afgelopen 35 jaar precies veranderd is, zien we terug tijdens het programma, maar een antwoord op de vraag is in ieder geval 'veel'. "Weinig gebieden in de medische wereld zijn zó veranderd. Er lijkt een nieuwe wereld te ontstaan, waarin de slaapkamer steeds vaker verhuist naar het laboratorium, waar ongewenste kinderloosheid niet meer bestaat en waar de baarmoeder gebruikt wordt als operatiekamer.”

De informatie wordt voornamelijk gebaseerd op een onderzoek dat het EenVandaag Opiniepanel heeft uitgevoerd. 16.000 Vrouwen hebben een digitale enquête ingevuld. Hoe ging het 35 jaar geleden? Hoe gaat het nu? En wat kunnen we in de toekomst verwachten?

 

Staat genoteerd!

Mij lijkt dit een super interessant programma. Ik heb veel interesse in de medische wereld en ben eigenlijk altijd voor de buis te vinden als er programma's zijn over zwanger zijn, bevallen, baby's, kinderen en opvoeden. Nu ik zelf zwanger ben, lijkt dit programma mij al helemaal fantastisch. Hoe ervaren andere vrouwen hun zwangerschap en bevalling? En wie weet doe ik nog handige tips op!

 

Lijkt dit programma jou leuk? Zit jij op 5 september voor de buis? Welke programma's over zwanger zijn en kinderen kijk jij graag?

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Het zomer/verlof rooster van Online opvoeden

29 Jun 2020

1/10
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355