Tip voor 28, 29 en 30 juni: Boert Bewust

18 Jun 2019

In het laatste weekend van juni kun je het echte boerenleven ervaren bij verschillende boeren en tuinders. Ga lekker samen picknicken, kersen plukken, pannenkoeken eten, doe mee aan de kruiwagenrace of maak selfies met de boeren en boerinnen.
 

De Boeren Beleving

De Boeren Beleving is het eerste landelijke evenement van Boert Bewust. In het laatste weekend van juni kun je het echte boeren leven ervaren bij boeren en tuinders uit alle Boert Bewust streken. Bij zowel melkveehouders, pluimveehouders, vleesveehouders, akkerbouwers als fruittelers. Er is van alles te doen. Het uitgangspunt van Boert Bewust is het gesprek aangaan. “Door met elkaar te praten begrijp je elkaar beter en ontstaat meer begrip voor elkaars leefwereld. Daar is behoefte aan. Tijdens De Boeren Beleving ervaren bezoekers het werk op de boerderij enhoren boeren en tuinders hoe consumenten denken over het boerenleven.”

Activiteiten

Zoals ik al zei, is er van alles te doen. Picknicken met streekproducten in een boomgaard, een yogales in een geitenstal, koeknuffelen, een rondleiding op het bedrijf, speurtochten, selfiewedstrijden, kersen plukken, biggen knuffelen, pannenkoeken eten, een kruiwagen- en overallrace, een workshop koeien fotograferen en nog heel veel meer. 

 

Wat, waar en wanneer?

Alle boeren en tuinders uit de Boert Bewust streken doen mee. Elke streek bepaalt zelf of de activiteiten op vrijdag 28, zaterdag 29 en/of zondag 30 juni plaatsvinden. En elke boer bepaalt weer welke activiteiten er te doen zijn op zijn erf. Op www.boertbewust.nl/boerenbeleving vind je welke activiteiten er bij jou in de buurt zijn. Hier kun je je ook aanmelden. Dit zorgt ervoor dat je de activiteiten kunt volgen in kleine groepen en de boer alle tijd heeft voor een gesprek over de herkomst van ons voedsel. 

Het is dus de moeite waard om het programma van verschillende boeren te bekijken. Zo kunnen jullie je favoriete activiteiten uitkiezen. 

 

Kosten

De kosten verschillen per streek, boerderij en activiteit. Bij de plattelandswinkel in Bunnik bijvoorbeeld betaal je €5,- voor kersen plukken (voor de boer), een lekkere pannenkoek en een streeksapje en daarnaast voor een speurtocht en een selfiewedstrijd voor de kinderen. Wil je ook kersen plukken voor jezelf? Dan betaal je hier nog €3,- extra voor.

In Niftrik kun je gratis op kraamvisite bij de boer. Je kunt hier biggetjes bekijken en krijgt daarna beschuit met muisjes aan de keukentafel.


Lijkt jou dit een leuke activiteit voor met je gezin?

Tags:

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355