Tip: zet een plantje op de kinderkamer

De botanische look is helemaal hot. Maar meestal wordt er een poster van een plantje op de kinderkamer gehangen in plaats van een echte plant. Erg jammer, want een plantje op de baby- of kinderkamer heeft verschillende voordelen. In dit artikel lees je welke voordelen dit heeft en welke plantjes uitermate geschikt zijn.

 

Planten ongezond?

Planten op de kinderkamer ongezond? Dat is helaas een hardnekkig fabeltje. Er wordt gezegd dat planten de zuurstof uit de kamer zouden halen, maar planten gebruiken in de nacht maar een heeeeeeel klein beetje zuurstof. Een mens verbruikt 4000 keer meer. En overdag produceren de planten juist heel veel zuurstof. 

 

Voordelen

90 Procent van de huizen bevat veel stikstofoxide. 60 Procent heeft last van zwevend fijnstof. 50 Procent van de huizen bevat lucht met ongezonde vluchtige organische verbindingen. Planten zuiveren de lucht. Ze nemen stoffen als benzeen, formaldehyde, xyleen en ammonia op uit de lucht. Zoals je ziet zijn planten in huis geen overbodige luxe. Al helemaal niet op de slaapkamer waar je zoveel uren per dag doorbrengt. 

Planten hebben nog meer voordelen: ze kunnen zorgen voor meer energie, minder stress, een betere concentratie en een ontspannen sfeer in huis. 

 

Welk plantje dan?

Er zijn enorm veel geschikte plantensoorten voor op de kinderkamer. Check wel altijd even of de plant giftig is voor het bepalen van een geschikte plek. Giftige planten zet je uiteraard alleen hoog en veilig weg. 

 

Hieronder een rijtje planten die de kwaliteit van de lucht sterk verbeteren en dus super geschikt zijn voor op de kinderkamer.

 

 • Hortensia (1)
  Veel mensen hebben een Hortensia in de tuin staan, maar ze zijn gekweekt voor binnen. Ze zien er vrolijk uit en hebben een sterk vochtregulerende werking. Er is geen andere plant die zo'n positieve bijdrage levert aan de luchtvochtigheid in huis. Deze plant is wel giftig. Zet deze dus op een hoge kast.

 • Arecapalm of goudpalm (2)
  Deze plant is één van de beste luchtzuiveraars. Daarnaast is het ook een goede luchtbevochtiger. Voor 100% pure lucht heb je er 3 per persoon nodig, maar 1 exemplaar helpt ook al een hoop.

 • Aloë Vera (3)
  Aloë Vera helpt lucht te zuiveren van chemicaliën. De gel uit de bladeren wordt ook vaak gebruikt als crème. Een groot voordeel is dat de plan weinig verzorging nodig heeft. 

 • Lepelplant (4)
  Deze plant filtert veel verschillende stoffen uit de lucht zoals benzeen, formaldehyde en ammonia. Deze plant is bijna niet kapot te krijgen. Ben jij een regelrechte ramp met planten? Kies dan deze! De lepelplant is wel licht giftig. Hoog wegzetten dus!

 • Scindapsus (5)
  Deze plant is en kanjer in het verwijderen van formaldehyde en benzeen uit de ruimte. De hartvormige bladeren passen in ieder interieur.

 • Gerbera (6)
  De meeste planten uit dit rijtje zijn groen, maar de gerbera heeft prachtige kleuren. Super leuk op een kinderkamer! 

 • Krulvaren (7)
  Dit is een hele efficiënte plant voor het filteren van de lucht. Hij haalt ook schimmels uit de lucht en is een goede luchtbevochtiger. 

 • Mexicaanse dwergpalm of bamboepalm (8)
  Ik val een beetje in herhaling, maar ook deze plant is een hele goede luchtzuiveraar en luchtbevochtiger. Persoonlijk vind ik dit ook een heel leuk plantje voor op de kinderkamer. 

 

 

Heb jij een plantje op de kinderkamer staan? Of in je eigen slaapkamer?

 

Bronnen:

NASA clean air study

http://poppytopumpkin.nl/planten-op-de-babykamer-van-sprinklr/

https://www.mamaliefde.nl/blog/gezonde-kamerplanten-top-10-luchtzuiverende-kindvriendelijke-planten/

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
 • Facebook
 • Instagram
 • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

 • Facebook
 • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355