Tips bij het opstellen van je baby uitzetlijst

18 Apr 2019

Ben je in verwachting? De meeste mensen maken dan een baby uitzetlijst. Op deze manier weten ze zeker dat er niks vergeten wordt. Alle benodigdheden voor de baby zijn op de uitzetlijst te vinden. Toch is het voor iemand die voor de eerste keer ouder wordt niet altijd even eenvoudig om zo’n uitzetlijst te maken. Heb jij hier hulp bij nodig? Dan vind je hieronder handige tips om er zeker van te zijn dat jouw lijst compleet is. 

 

Gebruik verschillende categorieën

Door de baby uitzetlijst in een aantal handige categorieën in te delen, is de kans veel kleiner dat je iets vergeet. Kies bijvoorbeeld voor categorieën zoals slapen en voeding. Je kunt voor elke categorie dan bedenken welke spullen er noodzakelijk zijn. Je houdt op deze manier een veel beter overzicht, waardoor de kans dat je iets vergeet vele malen kleiner is. Het is daarom absoluut aan te raden om daadwerkelijk gebruik te maken van categorieën.

 

Vraag het aan kennissen

Het is een verstandig idee om in je kennissenkring rond te vragen wat voor benodigdheden zij op hun baby uitzetlijst hebben geplaatst. Er bevinden zich vast en zeker veel moeders tussen je kennissen. Het kan geen kwaad om eens te vragen welke benodigdheden je absoluut niet mag missen. De kans is groot dat je op deze manier nog een aantal handige tips krijgt voor het aanstaande moederschap. Je wordt een stuk sneller een goede ouder als je naar de tips van ervaren moeders luistert! 

 

Als je eenmaal een nette baby uitzetlijst hebt opgesteld, dan kun je eindelijk aan de slag met het bedenken van babyshower ideeën! Je moet de komst van de baby natuurlijk wel op een goede manier vieren. Gelukkig zijn er ook hiervoor veel handige tips op het internet te vinden.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355