Top 10 ergernissen van kersverse vaders

29 Sep 2018

Het krijgen van een baby is 1 van de meest ingrijpende gebeurtenissen in je leven. Dat geldt voor de moeder, maar natuurlijk ook voor de vader. De meeste veranderingen zijn allemaal spannend en leuk, maar niet alles is rozengeur en maneschijn. In dit artikel vind je de 10 grootste ergernissen van kersverse vaders. 

 

1. Geen aandacht

Sowieso krijgt de vader natuurlijk minder aandacht van zijn partner. De baby heeft tenslotte heel veel aandacht nodig en ligt ook niet om 19:00 op bed. Daarnaast heeft ook de kraamvisite nauwelijks aandacht voor de vader. Aan hem worden geen 435624 vragen gesteld over de bevalling en hij krijgt geen leuk verwenpakket. Maar ook zijn leven staan even op z'n kop!

 

2. Onzekerheid

Waar hij altijd lekker zelfverzekerd was, is dat zelfvertrouwen nu ineens verdwenen. Is dat kastje wel stevig genoeg? Doe ik de baby geen pijn? Vindt de baby dit wel prettig?

 

3. Werk

Waar de moeder 10 weken thuis kan blijven met de baby (meer dan terecht), heeft de vader maar recht op een paar dagen vrij. Maar hij wil ook goed kunnen 'bonden' met de baby! Hij wil ook bij het hielprikje zijn. Hij wil de baby ook graag in bad doen. En hij wil vooral samen met jou kunnen staren naar jullie mooie baby.

 

4. Hormonen

Hij weet dat pas bevallen vrouwen last hebben van hun hormonen en dat hier tranen bij horen. Maar toch vraagt hij zich constant af: Heb ik iets fout gedaan? Was ik onaardig? Moet ik iets uit handen nemen? Daarnaast kan die lieve, gezellige vrouw ineens omslaan in een echte bitch.

 

5. Al die spullen

Als jullie op pad gaan moet er ontzettend veel mee! De kinderwagen, de luiertas, dat speelkleed, de draagzak, extra kleertjes... Is dat écht allemaal nodig?

 

6. Altijd te laat

Waar hij altijd zo stipt was, komt hij nu nooit meer op tijd. En dat is soms best frustrerend. 

 

7. Au!

Als de baby iets ouder wordt, krijgt hij regelmatig een trap in zijn ballen. Au! Of een vinger in zijn oog, of een kopstoot...

 

8. Geen seks

Hij had gehoopt dat dit na de bevalling weer wat meer zou worden, maar helaas. De onderkant van de vrouw is nog behoorlijk gehavend, jullie hebben inmiddels een flink slaapgebrek en haar hoofd staat er nu gewoon niet naar.

 

9. Verschoonruimtes

Waarom zitten die verschoonruimtes ALTIJD in de vrouwentoiletten? Mogen mannen hun baby's niet verschonen?

 

10. Dad Bod

Oftewel: dad body. Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat mannen die voor het eerst vader worden gemiddeld 1,5 tot 2 kilo aankomen. Door de komst van de baby hebben de vaders weinig tijd om te sporten en voor zichzelf te zorgen, door de drukte wordt eten bestellen steeds aantrekkelijker en de restjes eten van je kind gooi je natuurlijk ook niet weg...

 

Wat waren jouw grootste ergernissen?

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355