Update: een maand in Thailand

18 Dec 2017

Ik kan bijna niet geloven dat ik alweer in maand in Thailand ben! Na een weekje Bangkok zijn we naar Chiang Mai gereisd en daar zijn we nog steeds. Daar blijven we trouwens ook nog wel even. Pas half januari reizen we weer door. 
 

Weekje Bangkok

In Bangkok hebben we echt onwijs veel toffe dingen gedaan en gezien! We hebben tientallen tempels gezien, heerlijke Pad Thai gegeten in China Town (ja ik weet dat het een beetje raar is om Thais te eten in een Chinese wijk), gewinkeld op Khao San Road en onze ogen uitgekeken in de MBK shopping mall.

Ook hebben we uitstapjes gemaakt naar Ayutthaya (de oude hoofdstad van Thailand), naar de Maeklong Railway market (vet bizar!) en naar de Ampawa floating market.

 

Chiang Mai

En na dat weekje Bangkok vertrokken wij, met de bus, naar Chiang Mai. Wat een gezellig stadje is dat! Het oude centrum is maar 1m2 groot, maar er is enorm veel te doen en de temperatuur is heerlijk. Eigenlijk is de temperatuur hetzelfde als op Bali, maar door de lagere luchtvochtigheid is het hier veel aangenamer. Ook koelt het hier 's nachts af tot een graad of 17 waardoor we heerlijk kunnen slapen. 

In Chiang Mai hebben we we Wat Suthep tempel gezocht, over de saturday Night market gestruind, de handcraft Village bezocht, gezwommen, gechilled in het park, kerstmuziek geluisterd in de Maya shopping mall en vooral vaak lekker gegeten en winkeltjes bekeken in het oude stadscentrum.
Er zijn nog genoeg dingen die we hier willen doen en bekijken, maar we hebben gelukkig ook nog tot half januari! Het grootste gedeelte van de tijd zijn we lekker aan het werk. Ik natuurlijk aan het bloggen. Dat is hier absoluut geen straf, want we hebben een prachtige, enorme tuin waarin je niks anders hoort dan het getjilp van de vogeltjes. 

 

Vergelijking met Bali

Nu we een maand op Bali hebben doorgebracht en een maand in Thailand, vind ik het ook wel tijd voor een vergelijking. 

  • Het weer hier is veel aangenamer. In Zuid-Thailand zal dat heel anders zijn, maar de lagere luchtvochtigheid en de koelere temperatuur in de nacht doen me heel erg goed! Zolang je in de schaduw blijft, kun je zelfs een hele dag in hetzelfde t-shirt rondlopen! Haha

  • Het eten is hier heel anders, maar net zo goed. De keuze is behoorlijk beperkt, doordat wij vegetarisch eten, maar de Pad Thais en curry's gaan er goed in. We waren trouwen wel weer erg toe aan een lekker Westers ontbijtje dus hebben we vorige week de hele stad doorgefietst op zoek naar havermout. En dat is gelukt!

  • De mensen hier vind ik minder leuk dan op Bali. Op Bali waren de mensen heel open en relaxed. Daardoor hadden we al erg snel contact met vele locals. Hier in Thailand vind ik dat een stuk moeilijker. De mensen zijn meer gesloten en op zichzelf en hun vrienden/familie gericht en ik vraag mij constant af of ik mij wel 'netjes' genoeg gedraag. Een t-shirt en hemdje voelen vaak ongepast en ik vergeet ook wel eens mijn schoenen uit te trekken (niet bij tempels natuurlijk, maar op andere plekken). 

  • De uitstapjes zijn ook redelijk vergelijkbaar. Op beide plekken is er van alles te doen en te bekijken. De tempels bijvoorbeeld zien er heel anders uit en de natuur is ook niet vergelijkbaar, maar dat is alleen maar leuk! :)

 

Nu er sneeuw is gevallen in Nederland en de feestdagen eraan komen, mis ik ons koude kikkerlandje voor het eerst sinds het begin van onze reis in juli. We hebben het hier enorm naar ons zin, maar de kerstsfeer bijvoorbeeld, die ontbreekt. Er staat her en der wel een kerstboom hoor, maar die staan er voor de toeristen en expats en dat merk je. En de temperatuur helpt ook niet mee natuurlijk.

 

Toch zijn wij super blij dat we pas op de helft zitten van ons avontuur en dat we nog zoveel tijd hebben om van de verschillende culturen, gerechten, bezienswaardigheden en het weer te genieten.

 

Ik hoop dat jullie wél de kerstsfeer ervaren en heerlijk van de feestdagen kunnen genieten!

 

Liefs,

 

Femke

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355