Update: een ruime week op Bali

Zo, daar zit ik dan. Lekker op bed in ons huisje, omdat ik dan precies onder de airco zit! In Nederland is dat nu natuurlijk niet nodig, maar op Bali zeker wel! Het is hier namelijk elke dag 31 graden en dan te bedenken dat dit de temperatuur in de schaduw is én dat het erg vochtig is (op dit moment 90%). Nu hoor je mij zeker niet klagen hoor, maar het is wel even wennen! Gelukkig hebben wij hier genoeg tijd voor, want in totaal zullen we 8,5 maand door Azië reizen. Gaaf hè?

 

Hoe dit avontuur begon

Ongeveer een jaar geleden was ik hard aan het werken voor mijn scriptie. Ik deed onderzoek naar de behoeften van ouders van kinderen met een beperking. Maar goed, daar gaat deze update niet over! Ik sprak veel met mijn vriend over wat ik zou gaan doen, nadat ik zou afstuderen en het woord 'reizen' viel regelmatig. Wat zou het gaaf zijn als we voor een langere tijd naar het buitenland konden! En als we dat echt graag willen, dan is schooljaar 2017/2018 het perfecte moment! Voor mij nog geen baan waar ik aan vast zit en daarnaast ook geen andere belangrijke verplichtingen. Het balletjes begon te rollen en we onderzochten de mogelijkheden.

 

Aan het werk als au pair?

Niet lang daarna besloten we dat de beste optie zou zijn dat ik zou gaan werken als au pair: Een inwonende oppas die de zorg voor de kinderen wil dragen en daarnaast een nieuw land en een nieuwe cultuur wil leren kennen. Ik was tenslotte bijna pedagoog en ik vind het enorm leuk om voor kinderen te zorgen.

 

De weken daarop zochten we hard naar geschikte gezinnen en uiteindelijk besloten we om een jaar lang naar een gezin in Edmonton, Canada te gaan. 
Op 6 juli nam ik mijn diploma in ontvangst en op 12 juli stapten wij op het vliegtuig. Op naar een jaar vol avontuur!

 

Wonen en werken in Canada
Een avontuur werd het zeker! De verschillen tussen Canada en Nederland bleken groter dan ik had verwacht en ook de manier waarop kinderen worden opgevoed ervoer ik als behoorlijk anders. Helaas paste dit niet helemaal bij mij en besloten we na een maand dat we ons jaar niet in Canada af zouden maken, maar nog wel 2 maanden zouden blijven om zowel het gezin als onszelf de ruimte te geven om naar een andere oplossing te zoeken.

 

Toch kijk ik terug op een fantastische tijd in Canada! De mensen zijn zo aardig, de natuur is zo mooi en we hebben fantastische nieuwe vrienden gemaakt! Het zien van het noorderlicht, het beklimmen van een gletsjer en baden in een natuurlijke hot spring waren prachtige hoogtepunten.

 

Het maken van een plan B

En toen... We zouden in totaal dus 3 maanden in Canada verblijven, maar dan hadden we nog 9 maanden over. We hadden alles geregeld voor een jaar: het verhuren van ons huis, het overnemen van het werk van Ger (mijn vriend), onze verzekeringen... Dit was onze kans op een geweldig, avontuurlijk jaar en die wilden we gebruiken. 
Eigenlijk zouden we nog wel heel graag een keer naar Thailand willen... En naar Bali... En naar Laos... En het is daar ook niet zo duur... Dus besloten we ervoor te gaan! De vlucht naar Bali werd geboekt, de malariapillen werden ingeslagen en we verruilden de dikke truien in onze koffers in voor korte broeken.

 

Bali

Op 25 oktober kwamen we dan eindelijk aan op Bali. Wat een hitte en wat een chaos. Maar wat een prachtig land! Al die mooie rijstvelden en al die duizenden tempeltjes! We hadden ons geen betere start in Azië kunnen wensen. We zitten in een dorpje waar wij (bijna) de enige toeristen zijn, wat maakt dat we uitgenodigd zijn voor ceremonies, om te helpen koken, om mee te gaan 'River tuben' en waar we af en toe heerlijk eten aangeboden krijgen. En dat allemaal al binnen een week! Ik kan niet wachten op wat ons nog meer te wachten staat!

 

Meer tijd voor Online opvoeden
Naast dat we gaan reizen, wilde ik deze 9 maanden ook goed gebruiken voor Online opvoeden. Zo'n 4/5 dagen per week heb/neem ik nu de tijd om al jullie vragen te beantwoorden, nieuwe blogs te schrijven, mijn blog te promoten etc. Zo heb ik zelfs al het E-book 'Pittige Peuters' geschreven die je gratis in je mailbox ontvangt als je je aanmeldt voor de nieuwsbrief. Ik vind het onwijs tof dat ik mij nu (in ieder geval 9 maanden) volledig op Online opvoeden kan focussen!

 

Plannen voor de rest van het jaar

En de volgende maanden dan? Wij zullen tot 20 november op Bali blijven waarna we voor 2 maanden naar (het Noorden van) Thailand zullen gaan. Het plan is om daarna nog 1 maand naar Laos, 3 maanden naar Vietnam, 1 maand naar Cambodja en dan nog een kleine maand naar Zuid Thailand te gaan, maar dat ligt zeker nog niet helemaal vast. We gaan dit jaar onze dromen achterna!

Wil je meegenieten van mijn reis door Zuid-Oost Azië?
Volg me dan op Instagram

 

Ik ga nu toch maar een einde aan deze blog breien, terwijl ik nog zoveel meer zou willen vertellen. Zoals dat we hier geen WC papier hebben, ze hele families op 1 scooter vervoeren, ik op 2 basisschooltjes een kijkje mocht nemen en over al het lekkere eten. Maar goed, wie weet komt dat een andere keer nog!

Heb jij wel eens 1 van deze landen bezocht? En waar vind jij dat ik voor Online opvoeden aan zou moeten werken nu ik de tijd heb?

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355