Vanaf welke leeftijd heeft jouw kind een telefoon nodig?

16 Mar 2020

 

Op de middelbare school hebben kinderen een eigen mobieltje nodig. Noodzakelijk in verband met het lesrooster, de agenda, het huiswerk en allerlei andere zaken die aan het leven op school verbonden zijn.

 

Vroeger ging dat van mond tot oor of met een directe verbinding van de telefoon thuis bij de ouders. 

Die stond op een speciaal tafeltje naast de bank of in het wandmeubel. Met een heuse draad naar de muur waar een raar soort stopcontact zat waar alleen de telefoonstekker in paste. En dan moest je even aan je ouders  vragen of je mocht bellen. Bijvoorbeeld naar je vriendje of naar een klasgenootje om te vertellen dat het zoveelste lesuur de volgende dag uitviel. 

 

Meteen

Dat is nu wel even anders. Nu moet het meteen. Onmiddellijk. Er zit ook wel gemak aan, zeker. Via de smartphone en de speciale schoolapp is in één keer iedereen op de hoogte van het feit dat Zorg & Welzijn morgen uitvalt. En je weet ook te allen tijde waar je kind zich bevindt. En je kind is in staat jou altijd even snel een appje te sturen als die ergens anders gaat eten.

 

Gebruik

Bedenk ook dat je kind sociale media bezoekt en filmpjes op YouTube bekijkt. En dat hij spelletjes op de telefoon speelt. En de telefoon overal neerlegt en laat slingeren. Op het zadel legt als hij het fietsslot open moet maken. Op tafel in de klas laat liggen en van de tafel in de klas laat vallen op de grond. Dat iemand anders er op kan gaan staan. Of uit de broekzak van je dochter valt terwijl ze achter haar vriendje aan holt. Dan is een sterk telefoonhoesje sterk aan te bevelen. Het staat misschien niet zo hip om je vette smartphone in een hoesje te doen, maar als je kind duidelijk hoort wat de kosten zijn van een nieuw toestel en dat ze dat zelf zal moeten betalen, zal ze je smeken om een mooi hoesje voor de smartphone. Er zijn smartphonehoesjes voor Samsung, iPhone, Huawei en alle andere merken gemakkelijk online te bestellen. Er zit ongetwijfeld het trendy telefoonhoesje voor je dochter bij!

 

Vanaf welke leeftijd kreeg of krijgt jouw kind een telefoon?

 

*Dit artikel is gesponsord.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355