Video: moeder geassisteerde keizersnede

26 Jun 2019

Soms is een natuurlijke, vaginale bevalling niet mogelijk of niet verstandig. Dan krijg je een keizersnede. Hoewel het fijn is dat dit mogelijk is, is het voor de meeste ouders toch een teleurstelling. Gelukkig is er steeds meer mogelijk. Zo wordt de 'gentle sectio' steeds populairder. Bij een gentle sectio wordt de baby langzamer uit je buik gehaald en krijg je de baby al heel snel op je borst. Maar wist je dat het nóg 'natuurlijker' kan? In 2017 werd de eerste moeder geassisteerde keizersnede uitgevoerd in Nederland. Bij een moeder geassisteerde keizersnede haal je als moeder zelf je baby uit je buik. 

 

Maternal assisted caesarean

In 2017 is de eerste moeder geassisteerde keizersnede uitgevoerd in het Diakonessenhuis in Utrecht. Inmiddels hebben er al meerdere moeder geassisteerde keizersnedes plaatsgevonden, in meerdere ziekenhuizen. Bij een moeder geassisteerde keizersnede halen ze het hoofdje van de baby iets omhoog en leiden ze de handen van de moeder naar de baby toe. Ze helpen je om je baby goed vast te pakken en vervolgens kun je je baby zelf uit je buik trekken en op je borst neerleggen. 

 

Video

In deze video kun je heel goed zien hoe je de baby aan mag pakken als moeder bij een moeder geassisteerde keizersnede.

 

 

Een moeder geassisteerde keizersnede is nog niet mogelijk in iedere situatie en in ieder ziekenhuis. Vraag gerust wat de mogelijkheden zijn in jouw ziekenhuis als je een geplande keizersnede krijgt. 

 

Zou jij voor deze optie kiezen als je een geplande keizersnede zou krijgen en dit mogelijk zou zijn?

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355