Vliegen met een baby

24 Jul 2018

De zomervakantie komt er weer aan! Ga jij dit jaar op vakantie naar het buitenland? Ga je met het vliegtuig? En neem je ook nog eens een baby mee? Lees dan heel gauw verder. Een vliegreis met een baby is namelijk behoorlijk spannend, maar prima te doen met de juiste voorbereiding.

 

Wat neem je allemaal mee?
In de meeste landen kun je alles wel kopen, maar toch zijn er een aantal producten die erg fijn zijn om onderweg bij je te hebben. Zorg in ieder geval voor wat luiers en luierdoekjes. Ook een setje schone kleren is geen overbodige luxe. Je hebt anders namelijk best wel een probleem als je kind een spuitluier krijgt in het vliegtuig. Neem ook voor jezelf een extra t-shirt mee voor als je kind je onderspuugt of als je gaat zweten van dat warme lijfje tegen je aan.

Afhankelijk van de leeftijd van je baby kun je wat kleine speelgoedjes en wat te eten en te drinken meenemen. Een telefoon of I-pad met wat filmpjes kan ook super fijn zijn.
Daarnaast zou ik altijd een dekentje aanraden. In het vliegtuig kan het door de airco behoorlijk koud worden. 
Heb je een draagzak? Heel handig voor op het vliegveld, in het vliegtuig en voor op je bestemming. Op het strand en in oude stadjes is een kinderwagen vaak erg onhandig.

Tot slot mijn gouden tip: schaf een Air-Traveller aan. Dit is een opblaasbaar matrasje dat je op schoot kunt houden. Hierdoor wordt het gewicht van je baby beter verdeeld, krijg jij geen afgeknelde benen en ligt je baby lekkerder. Je koopt dit matrasje hier.

 

Tijdens de vlucht

Geef je kunstvoeding? Zorg dan dat je een thermosfles met heet water bij je hebt, zodat je meteen na het instappen een flesje klaar hebt staan. Als je borstvoeding geeft, kun je je baby natuurlijk altijd voeden. Als je baby al water drinkt, kun je dit ook prima aanbieden.
Officieel mag je maar 100 ml meenemen door de douane, maar meestal doen ze met een baby niet zo heel moeilijk. Anders kun je na het instappen meteen aan de stewardess vragen of je wat warm water in je thermosfles kunt krijgen.
Vervolgens geef je je baby dus te drinken tijdens het opstijgen en het dalen, zodat je baby minder last heeft van zijn/haar oren. Als je baby niet wil drinken, kun je een speentje proberen. 

Wat ook nog kan helpen tegen druk op de oren en een verstopte neus zijn zoute neusdruppels. Deze geef je dan voor je de lucht in gaat. 

 

Hoe ga je om met een jetlag?

Als je een nachtvlucht hebt, zal je baby weinig last hebben van een jetlag, maar dat is natuurlijk niet altijd mogelijk. Zorg er dan voor dat je de eerste twee dagen een heel rustig, flexibel programma hebt. Ga verder meteen over op de nieuwe tijdzone, laat je baby overdag niet te lang slapen en zoek de hele dag de zon en frisse lucht op. Als je baby echt heel erg van slag is, kunnen jij en je partner elkaar misschien afwisselen, zodat jullie in ieder geval je eigen rust kunnen pakken. Tenslotte kom je al heel ver met een positieve instelling. Je zal misschien 2 rotte nachten hebben, maar je bent wel lekker op vakantie!

 

Ga jij dit jaar op vakantie? Ben jij wel eens met je baby op reis geweest? Heb jij nog tips?

 

*Als je een aankoop doet via de link uit dit artikel, ontvang ik hier een klein percentage over.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355