Voorspel het geslacht van je baby met deze testjes

Het duurt zo lang voordat je eindelijk het geslacht van je baby te horen kunt krijgen tijdens de echo! Wil je niet zo lang wachten? Doe dan een paar van de volgende testjes. Oké, natuurlijk zijn deze testjes niet bewezen, maar leuk zijn ze wel!

 

1. Baking soda test

De test is heel simpel! Je hebt nodig: 2 glazen, baking soda (geen bakpoeder) en ochtendurine. Zorg dat de hoeveelheden van de baking soda en de urine hetzelfde zijn. Geniet daarna de beker urine over de baking soda. 
Gaat het bruisen? Dan krijg je een jongen. Gebeurt er niets? Dan wordt het een meisje. Bij een jongen zou je urine namelijk zuurder zijn en dus een bruisende reactie veroorzaken. 

 

2. Naald en draad test

Rijg een draad door het oog van de naald. Wrijf de naald een aantal keren langs de zijkant van je hand. Houd vervolgens de draad (waar de naald aan hangt) boven de hand van de zwangere vrouw. Draait de naald rondjes? Dan krijg je een meisje. Gaat de naald heen en weer, van links naar rechts, krijg je een jongen. 

 

3. Potlood met gum

Rijg een draad door een naald en steek de naald in het gummetje van een potlood. Houd het potlood bij de draad vast en houd deze boven de pols van de zwangere vrouw. Als het potlood dwars over de pols heen en weer beweegt, wordt het een jongetje. Als het potlood in de lengterichting beweegt (van hand naar elleboog), wordt het een meisje. 

 

4. Trouwring

Ben je getrouwd? Hang dan je trouwring aan een ketting of touwtje. Houd het touwtje met de ring eraan boven de zwangere buik. Draait de ring rondjes? Dan wordt het een meisje. Beweegt de ring heen en weer? Dan wordt het een jongetje.

 

5. Zouttest

Leg in een glas een bodempje zout en giet hier urine overheen. Het glas moet tot ongeveer de helft gevuld worden met urine. Wordt de urine troebel en wordt er aan het oppervlak een laagje gevormd? Dan wordt het een jongetje. Wanneer de urine niet verkleurt en langwerpige sliertjes vormt, wordt het een meisje. 

 

6. Cravings

Heb jij last van snaaibuien? Dit zou informatie geven over het geslacht van je baby. Prop je je vol met chocolade en ander zoetigheid? Dan krijg je een meisje. Prop je je vol met chips, friet en andere zoute dingen? Dan krijg je een jongen. 

 

7. Chinese kalender

Tenslotte hebben we nog de Chinese geslachtskalender. Deze test is het simpelste van allemaal. Zoek de kalender op en zoek op in welke maand de bevruchting was en hoe oud je toen was. In het snijpunt van die gegevens vind je of je een jongen of een meisje krijgt. 

 

Heb jij wel eens 1 van deze testjes gedaan? Zou jij deze testjes proberen?

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355