Waarom brandweerlieden telefoons afpakken van strandgangers

20 Jul 2018

Er gaat een video viral op Facebook waarin brandweermannen telefoons afpakken van een aantal strandgangers. Niet zomaar, maar met een erg goede reden! Zo waardevol, dat ik deze video met deze boodschap graag met jullie deel.

 

Gevaar

De brandweermannen pakten de telefoons natuurlijk niet zomaar af. Zij pakten telefoons af van ouders wiens kinderen op het strand, in of vlakbij het water aan het spelen zijn. De ouders zitten met hun volle aandacht bij wat er op hun telefoon gebeurt en letten daardoor niet voldoende op de kinderen. 

Verdrinken gebeurt heel snel, stil en onopvallend. 20 Seconden zijn voldoende. En het enge is dat kinderen meestal verdrinken als hun ouders gewoon heel dichtbij zijn. Weten hoe een verdrinking eruit ziet? Lees dan het artikel: Belangrijk: zo ziet verdrinken eruit. Kleine spoiler: Iemand die verdrinkt zwaait niet met zijn armen en roept niet om hulp.

 

De video

De Zweedse Södra Älvsborg Rescue Service Association ziet steeds vaker dat ouders op het strand druk met hun telefoon bezig zijn en daardoor minder aandacht hebben voor hun kinderen. Zij vinden dit erg zorgwekkend en maakten dus een video. Het idee was om een duidelijke boodschap te vertellen in de video en deze boodschap zo ver mogelijk te verspreiden. 

 

 

Mobiele telefoons

Het gebruik van mobiele telefoons is op meerdere manieren gevaarlijk gebleken. Zo gebeuren er meer verkeersongelukken. Bovendien heeft een studie (gepubliceerd in Translational Psychiatry) aangetoond dat afgeleid ouderschap, zoals gebeurt als je met je telefoon bezig bent tijdens de zorg voor je kind, nadelige effecten kan hebben op de ontwikkeling van een kind. Niet zo heel gek natuurlijk. Kinderen merken het vrijwel meteen of jij wel of niet met je volle aandacht aanwezig bent.

 

Conclusie

Geef je mobiele telefoon rust op het strand en geef je kinderen de volledige aandacht. Wil je bijdragen aan een zomer met weinig verdrinkingen? Deel dit artikel/de boodschap/de video dan met je vrienden en familie.

 

Wat vind jij van deze actie? Hoe oplettend ben jij op het strand?

 

Bron: https://nl.newsner.com/discussie/waarom-brandweerlieden-mobiele-telefoons-afpakken-van-strandgangers-een-belangrijke-boodschap-die-ik-zeker-wil-delen/

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355