Waarom het goed is om je kind te leren vloeken

31 Jul 2018

Ik raad ouders altijd aan om niet te vloeken in de buurt van je kind. Je kind neemt dat namelijk al gauw over en dat wil je niet. Toch? Maar volgens onderzoekers heeft vloeken gezondheidsvoordelen en is het dus ook helemaal niet erg om je kind te laten en zelfs te leren vloeken!

 

De voordelen van vloeken

Dr. Emma Byrne is een wetenschapper op het gebied van kunstmatige intelligentie en is de auteur van het boek 'Swearing is Good for you: The Amazing Science of Bad Language'. Zij zegt dat kinderen leren om te vloeken hen kan helpen om de taal beter te begrijpen. Daarnaast zegt zij dat vloeken bij kinderen in verband kan worden gebracht met meer geloofwaardigheid en kan helpen bij het uiten en verwerken van woede. 
 

Andere onderzoeken

Ook andere onderzoeken zouden hebben aangetoond dat het niet zo erg is als je vloekt in het bijzijn van je kind. Het zou de band tussen de gezinsleden kunnen versterken, een goede manier zijn om stoom af te blazen en je helpen om om te gaan met emoties en stress. Daarnaast blijken mensen die veel vloeken vaak heel intelligent en eerlijk te zijn. 

 

Leer je kind vloeken

Emma Byrne zegt dat de meeste ouders scheldwoorden bij kinderen weg willen houden, totdat ze oud genoeg zijn om hier goed mee om kunnen gaan, maar dat zij het hier niet mee eens is. Zij is van mening dat het beter is om als ouder je kinderen onder begeleiding en in een veilige omgeving om te leren gaan met scheldwoorden. "I feel so much better releasing a big old "Go fuck yourselffffffffff". So why wouldn't our kids benefit from those Same feelings in a safe environment?"

 

Lees ook: Voorkomen dat je kind gaat vloeken en schelden.

 

Bewijs

Om haar standpunt te onderbouwen, haalt de wetenschapper nog een interessant onderzoek aan. Uit dit onderzoek blijkt dat vloeken helpt om fysieke pijn aan te kunnen. Door te vloeken, stijgt je tolerantie voor pijn met 50%! 

 

En nu?

Natuurlijk moet je nu niet te pas en te onpas roepen met scheldwoorden, want je kind neemt dit dan hoogstwaarschijnlijk over. Maar zo af en toe vloeken, bijvoorbeeld als je écht heel hard baalt of keihard je kleine teen hebt gestoten, is dus helemaal niet zo erg. Niet voor jou en niet voor je kind.

 

Vloek jij wel eens in het bijzijn van je kind(eren)? Wat doe je als je kind vloekt of scheldwoorden gebruikt?

 

Bronnen: http://www.scarymommy.com/scientist-says-kids-swearing-is-ok/

https://www.wired.com/story/the-science-of-why-swearing-physically-reduces-pain/

https://www.thetimes.co.uk/article/potty-mouths-lessons-in-swearing-help-pupils-2r826kkh2

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355