Waarom je beter geen voedingskussen kunt kopen

Hij staat standaard op iedere baby uitzetlijst: een voedingskussen. Fabrikanten doen je geloven dat een voedingskussen onmisbaar is. Al helemaal als je je baby borstvoeding gaat geven. Maar niets is minder waar. In deze video legt lactatiekundige IBCLC Teddy Roorda uit waarom een voedingskussen overbodig is en waarom het gebruik van een voedingskussen zelfs nadelig uit kan pakken.

 

Waarom je beter geen voedingskussen kunt kopen

Ik kan het hier natuurlijk proberen na te vertellen, maar je kunt beter gewoon de video van Teddy bekijken. Zij legt het super duidelijk uit.

 

 

En voor andere doeleinden dan?

Voedingskussens worden nog op heel veel andere manieren gebruikt dan als hulpmiddel om je kindje te voeden. Bijvoorbeeld als slaapplekje voor de baby. Je kunt hier zelfs speciale hoezen voor kopen. Dit is niet veilig. Dit brengt een verhoogd risico op rebreathing, verstikking en wiegendood met zich mee. Een voedingskussen is natuurlijk wel prima te gebruiken voor jezelf. Bijvoorbeeld tijdens je zwangerschap in bed. Ook is het een prima steuntje in de rug als je kindje net leert zitten en nog regelmatig omvalt.

 

Lees ook: De bevaltrends in 2020.

 

Gebruik(te) jij een voedingskussen? Voor welke doeleinden?

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355