Waarom katten graag naast baby's slapen

25 Oct 2019

Is jouw kat ook niet bij jouw baby weg te slaan? Stalkt je kat je baby zo'n beetje? Zijn ze altijd samen? En slapen ze graag naast elkaar? In dit artikel lees je waarom dat zo is.

 

Symbiotische relatie

Katten zijn al jaren lang huisdieren. Hierdoor is er sprake van een wederzijdse symbiotische relatie tussen katten en hun baasjes. Ze houden van elkaar. Katten uiten hun 'liefde' door hun baasjes te willen ruiken, aanraken, proeven, beluisteren en zien. Samen slapen is hier natuurlijk een perfecte combinatie van.

Tel daar nog eens bij op dat katten onwijs nieuwsgierig zijn. Baby's zijn nieuw, anders en interessant. Een baby brengt nieuwe geluiden, bewegingen en geuren met zich mee. Katten willen je kindje verkennen. En dat kan het beste als ze vaak samen zijn.

 

Katten houden dus van jou, maar ook van de nieuwe aanwinst. Door vaak samen te zijn en naast elkaar te slapen, kunnen ze je kindje verkennen én uiten ze hun liefde.

 

Veiligheid

Hoewel het meestal wel goed gaat, wordt het toch afgeraden om je baby en je kat alleen te laten. Baby's en katten zijn beiden onvoorspelbaar. Hoe lief je kat ook is, je baby kan zomaar een onverwachtse beweging of een onverwachts geluid maken waar je kat van schrikt waardoor hij uithaalt. Houd ze dus altijd goed in het versier. Better safe than sorry.

 

Hoe is de band tussen jouw kat en kind(eren)?

 

Bron: Russell Hartstein: honden en katten gedragsspecialist

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355