Waarom muggen van zwangere vrouwen houden

*Krab krab*. Terwijl ik dit schrijf zit ik helemaal onder de muggenbulten. Ik heb er een paar op mijn rechtervoet, een paar op mijn linkervoet, 2 op mijn enkels een paar op mijn benen en ook nog 1 op mijn arm. En Ger? Die heeft nergens last van Grrrrrr. Ik dacht dat ik gewoon pech had, totdat ik tegenkwam dat muggen op zwangere vrouwen afkomen!

 

Waarom?!

Zwangere vrouwen worden dubbel zo vaal geprikt! Waarom is dat het geval? Mensen denken meestal dat dit komt doordat je meer suiker in je bloed hebt dan anderen. Fout! Muggen komen op je af vanwege bepaalde soorten geuren, je lichaamstemperatuur en de kooldioxide (CO2) die je uitstoot. 

Als zwangere vrouw stoot je zo'n 20% meer CO2 uit dan andere vrouwen. Dat komt doordat je sneller en dieper ademt. Daarnaast is ook je lichaamstemperatuur iets hoger, zweet je meer én verandert je lichaamsgeur een beetje. Tel dat bij elkaar op en je weet waarom die muggen jou te grazen nemen in plaats van je partner die naast je ligt.

 

Hoe houd je die vervelende beestjes bij je uit de buurt?

Een effectieve en veel gebruikte manier om muggen op afstand te houden is je insmeren met muggenspray met DEET. Let op: als je zwanger bent wordt geadviseerd om dit middel zo min mogelijk te gebruiken in de eerste 3 maanden van de zwangerschap en daarnaast wordt er ook een lagere sterkte geadviseerd (20-30%). 

Er zijn gelukkig ook heel veel alternatieven voor DEET. Je kunt lange, bedekkende kleding aantrekken, slapen onder een klamboe, horren plaatsen of een ventilator in je slaapkamer zetten. Meer weten over hoe je muggen op afstand houdt? Lees dan: 9x Zo voorkom je muggenbulten

 

Eerste hulp bij muggenbulten

In Nederland en België zijn de muggen gelukkig ongevaarlijk. Wij hebben geen muggen die malaria, Zika of gele koorts overbrengen. Je kunt de jeuk verlichten door de bulten te koelen, maar ook tandpasta, azijn, alcohol, citroensap, zout, een bananenschil, aloë vera en baking soda zouden helpen tegen de jeuk. 

 

Ben jij zwanger? Merk jij dat je vaker wordt gestoken dan voorheen of vaker dan je partner die in dezelfde ruimte slaapt? Hoe houd jij de muggen op afstand?

 

Bron: https://www.hln.be/nina/fit-gezond/voor-eens-en-voor-altijd-daarom-bijten-muggen-jou-niet~a3b812c7/

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355