Waarom onze baby geen babykamer krijgt

29 Mar 2020

Ik ben al een tijdje druk bezig met het verzamelen van mooie spulletjes voor het babyhoekje. Ja je leest het goed. Voor het babyhoekje. En niet voor de babykamer. De baby krijgt (voorlopig) namelijk geen babykamer. In deze blogpost vertel ik je precies hoe dat zit.

 

Kamer te weinig

Wij hebben op dit moment geen kamer meer over in ons huis. MAAARRRRR.... We kunnen er wel heel eenvoudig een kamer bij maken. Wij hebben nu namelijk een enorme slaapkamer, doordat dit een paar jaar geleden nog 2 slaapkamers waren. De vorige bewoners hebben het muurtje tussen deze kamers eruit gesloopt. De deuren zitten er nog gewoon in dus het maken van een extra kamer is echt alleen een kwestie van een nieuw muurtje plaatsen.

 

Waarom doen we dat dan niet?

De baby zal sowieso de eerste maanden bij ons op de kamer slapen. Dat vinden wij erg belangrijk. Mees heeft ook zo'n 10 maanden bij ons op de kamer geslapen in een co-sleeper. En als de baby dan toch bij ons op de kamer slaapt, lijkt het ons veel fijner om 1 hele grote slaapkamer te hebben, dan een kleinere slaapkamer en een aparte babykamer. En ik kan me niet voorstellen dat de baby daar anders over denkt ;).

 

Die babykamer komt er wel

Op termijn krijgt de baby dus zeker wel een eigen kamer. Wanneer we dat gaan realiseren, zien we vanzelf wel. Dat zal vast gebeuren zodra de baby een paar maanden oud is.  

 

Babyhoekje

We zijn nu dus druk bezig met het maken van een mooi babyhoekje op onze slaapkamer. Er staat een commode tegen de muur waarboven plankjes hangen met accessoires erop. En aan ons bed, komt weer de prachtige Snüzpod 3 te staan. Foto's volgen binnenkort!

 

Hoe zal Mees reageren?

Ik ben wel ontzettend benieuwd hoe Mees zal reageren. Sowieso hoe hij op de baby zal reageren natuurlijk, maar specifiek ook hoe hij zal reageren op het feit dat de baby naast mij zal slapen en Mees op zijn eigen kamertje. Maar mocht dat nou écht een probleem vormen, verplaatsen we zijn ledikant gewoon en komt hij er ook bij liggen. Zoals ik al zei, is de slaapkamer groot genoeg!

 

Heeft of hebben jouw kind(eren) bij jou op de kamer geslapen? Vind jij het maken van een babykamer belangrijk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355