Waarom zijn vaders gelukkiger dan moeders?

26 Feb 2019

Uit onderzoek van de Universiteit van Californië blijkt dat vaders zich gelukkiger voelen dan moeders. Interessant he? Ik dit artikel lees je waar dat door komt.

 

Onderzoek

Psychologen van de Universiteit van Californië analyseerden 3 onderzoeken waaraan in totaal 18.000 mensen hebben meegedaan. De conclusie is dat vaders gelukkiger zijn dan moeders. 

Deelnemers moesten via een app bijhouden welke activiteiten ze ondernamen en hoe ze zich op dat moment voelden. Hieruit bleek dat zowel vaders als moeders zich gelukkiger voelden als ze interactie hadden met hun kind. Het effect was bij vaders wel groter dan bij moeders.

 

Waarom?

De kans is groot dat moeders zich minder gelukkig voelen, doordat ze zich meer verantwoordelijk voelen voor de zorg van het kind en doordat ze meer emotionele en onzichtbare taken hebben zoals zorgen dat iedereen op tijd op zijn afspraken verschijnt en het draaiende houden van het huishouden. 

 

De oplossing

De oplossing is heel simpel: speel meer met je kinderen. Kun je een schoonmaakster betalen? Meteen inhuren! Uitgebreid koken? Kiep gewoon een zakje groenten, een zakje krieltjes en vlees/vis of een vleesvervanger in de pan. Halverwege de dag opruimen? Nee joh! Dat komt vanavond wel. Strijken? Dat is echt niet nodig. Oké, misschien dat leuke bloesje of mooie overhemd wel.

 

Hoe denk je dat dit bij jou thuis is?

 

Bron: Washington Post

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355