Waarschuwing: doek over kinderwagen levensgevaarlijk!

20 Jun 2017

Als ik op straat loop, zie ik het overal: kinderwagens waar ouders een doek overheen hangen tegen de zon. Dit kan een hydrofiele luier zijn, maar ook handdoeken worden er regelmatig voor gebruikt. Als ouder doe je dit, omdat je je kindje wilt beschermen. Je wilt dat er geen zon in de oogjes van je baby schijnt en dat je baby niet verbrandt. Wat deze ouders echt niet weten, is dat dit levensgevaarlijk is!

 

Onderzoek

In Zweden heeft er een onderzoek plaatsgevonden naar de gevolgen van een doek over de kinderwagen. De resultaten zijn behoorlijk heftig! De test toonde aan dat als het buiten 22 graden is, de temperatuur in een kinderwagen binnen een half uur oploopt tot wel 34 graden! En dit gebeurt ook bij zo'n dunne hydrofiele luier! Steek je hand maar eens in de kinderwagen, dan kun je dit zelf ervaren.

 

Geen ventilatie

Met een doek bescherm je je baby wel tegen verbranding, maar loopt je baby heel veel andere risico’s! Als er geen ventilatie is, houdt je baby namelijk de warmte vast. Dit kan zorgen voor uitdroging, hitte-uitputting of zelf een hitteberoerte, waarbij de warmteregulatie in de hersenen in de problemen komt.

 

Hoe bescherm je je baby dan tegen de zon?

Toch is het belangrijk om je baby, vooral als je baby jonger dan 6 maanden is, af te schermen tegen de zon. Maar als je geen doek mag gebruiken, hoe kun je hier dan tóch voor zorgen? Het is belangrijk om voor een manier te kiezen waarbij er nog steeds ventilatie is. Een goede manier is daarom een parasol boven de kinderwagen. Dan waait het nog steeds lekker door. Als je de 'Dooky' gebruikt, zou ik aanraden om deze niet naar beneden te laten vallen, maar zo hoog mogelijk vast te knopen aan je handvat. Goed de gebruiksaanwijzing volgen dus. Verder kun je je baby dunne, luchtige kleertjes aantrekken en zoveel mogelijk laten drinken. Probeer ook zoveel mogelijk in de schaduw te wandelen en de heetste momenten van de dag te vermijden. In het nekje van je baby kun je checken of je baby het niet te warm heeft.

 

Deel dit bericht met al je vrienden, familie en kennissen met jonge baby’s, zodat zij hier ook van op de hoogte zijn!

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355