Waarschuwing: tuinslang kan gevaarlijk zijn

Het is weer heerlijk weer deze dagen! En wat is er voor kinderen dan leuker dan lekker met water spelen in de tuin? Waarschijnlijk smeer je je kind goed in met zonnebrand, geef je je kind voldoende te drinken en ben je alert op verdrinkingsgevaar. Maar er is nog een gevaar waar je misschien niet meteen aan denkt, maar wel op zou moeten letten: de tuinslang.

 

Kokend heet

Bij veel mensen ligt of hangt de tuinslang op een zonnige dag gewoon in de zon. Er blijft altijd wat water zitten in de tuinslang en dit water warmt dus ook op. De temperatuur van het overgebleven water in de tuinslang kan oplopen tot 90 graden! Dat is net onder het kookpunt. Zodra je de tuinslang aan doet, komt dit gloeiend hete water er als eerste uit. Als de tuinslang dan op je kind gericht is, ben je bijna zeker van brandwonden.

 

Amerikaanse dreumes

Een Amerikaanse moeder plaatste een oproep aan andere ouders om heel voorzichtig te zijn met water uit de tuinslang. Haar dreumes heeft namelijk ernstige brandwonden opgelopen toen zijn moeder een badje voor hem vulde. Het water wat nog in de slang zat, lag bijna te koken door de zon en kwam als eerste uit te slang. Het kindje kreeg dit gloeiendhete water over zich heen en hield hier brandwonden aan over. Tweedegraads brandwonden op ongeveer 30% van zijn lichaampje. "Zijn hele huid lag eraf. Hij had brandblaren over de hele rechterkant van zijn lijfje." Gelukkig is hij wel weer volledig hersteld.

 

 

Oppassen dus!

Tuurlijk kun je je kind lekker met de tuinslang laten spelen, maar zorg altijd dat je eerst dat het water wat nog in de tuinslang zit, de tuinslang heeft verlaten. Altijd de tuinslang eerst even een paar seconden richten op een (stenen) hoekje dus. Je plantjes kunnen water van deze temperaturen namelijk ook niet echt waarderen. Maar natuurlijk is dat nog lang niet zo erg als wanneer een kind (of volwassene) met dit hete water in aanraking komt.

 

Was jij je bewust van dit gevaar? Laat jij de tuinslang op warme dagen altijd eerst even lopen?

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355