Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

Wij hebben de afgelopen tijd een heleboel verschillende wasbare luiers van Mooregreen mogen testen. Ik kan alvast verklappen dat het een feestje was en dat 1 luier in het bijzonder mij ontzettend heeft verrast. In deze blogpost lees je welke wasbare luiers wij allemaal hebben geprobeerd en wat wij van deze wasbare luiers vonden.

 

De luiers

Deze luiers hebben wij getest:

 

 • Little Lamb bamboe luier

 • Little Lamb katoenen luier

 • TotsBots Bamboozle

 • Hu-Da one size luier

 • Little Lamb overbroekje

 • Thirsties overbroekje

 • Thirsties all-in-one

 

All-in-one vs. tweedelig

All-in-one luiers zijn luiers die uit 1 geheel bestaan. Ze zijn daardoor net zo eenvoudig als wegwerpluiers. Super handig als je van simpel en snel houdt of bijvoorbeeld voor de oppas. 

Bij een tweedelig systeem heb je een absorberende luier en een overbroekje nodig. Die absorberende luier kan een vouwluier zijn (zoals een hydrofiele luier) of een voorgevormde luier. Hier gaat nog een overbroekje overheen van PUL, TPU of wol. Het tweedelig systeem staat bekend als het meest lekvrije systeem. 

De Thirsties AIO die ik heb getest, is een all-in-one luier. De Little Lamb bamboe luier, de Little Lamb katoenen luier, de Hu-Da one size luier en de TotsBots Bamboozle zijn voorgevormde luiers. Het Little Lamb overbroekje en het Thirsties overbroekje zijn overbroekjes van PUL (polyester). 

 

Little Lamb voorgevormde luiers

De voorgevormde luiers van Little Lamb zijn verkrijgbaar in 3 verschillende maten. Het nadeel hiervan is dat de luiers dus niet de gehele luierperiode meegaan, maar het grote voordeel is dat ze wel ontzettend goed passen zonder dat je ze met drukknoopjes hoeft te verstellen. De Little Lamb voorgevormde luiers zijn verkrijgbaar in 2 verschillende materialen: katoen en bamboe.

Wij vinden beide luiers ontzettend fijn! Toen ze nieuw binnenkwamen, waren ze ontzettend zacht en fluffy. Al na de eerste keer wassen, waren ze een stuk ruwer geworden. Vooral de katoenen variant. Dit maakt ze echter niet minder fijn in gebruik. Mocht je dit wel vervelend vinden, kun je ze even in de droger doen om ze zachter te maken. De luiers absorberen goed. Wij verschonen Mees iedere 3-4 uur, maar ik verwacht dat de luiers nog langer gebruikt kunnen worden zonder voor lekkage te zorgen. De luiers sluiten met klittenband wat heel handig is. Ik hoor vaak dat het klittenband van deze luiers wel snel slechter wordt. Dat is gelukkig eenvoudig op te lossen door het klittenband te vervangen of de luiers te sluiten met een Snappi (luierklemmetje). Je kunt trouwens ook voorgevormde luiers van Little Lamb kopen zonder klittenband (die je met een Snappi sluit). De luiers vallen slank tussen de benen en worden geleverd met een fleece inlegger. De fleece inlegger zorgt ervoor dat je ontlasting makkelijk uit de luier kunt schudden en geeft je kindje een droog gevoel. 

Ik heb weinig verschil ervaren tussen de katoenen en de bamboe variant. Katoen absorbeert iets sneller en droogt ook wat sneller na het wassen en bamboe is iets zachter en absorbeert iets meer.

De luiers zijn een stuk goedkoper dan de meeste andere voorgevormde luiers. Ze kosten €11,75 - €12,75 per stuk en nog minder als je een voordeelpakket koopt. Mijn conclusie is dan ook dat deze luiers een fantastische prijs-kwaliteitverhouding hebben!

 

 

TotsBots Bamboozle

Net als de Little Lamb voorgevormde luiers, zijn de TotsBots Bamboozles verkrijgbaar in 3 verschillende maten. De Bamboozles zijn ook nog met drukknoopjes te verstellen. Hele grote kans dus dat je deze luier perfect passend kunt krijgen bij je kindje. Ze zijn verkrijgbaar in de kleur ecru, maar ook in een heleboel vrolijke printjes zoals de hondenpootjes die je op de foto's ziet. Ideaal, want hierdoor vallen eventuele vlekken nauwelijks op! De luier absorbeert heel goed. Ik schat dat het absorptievermogen van alle voorgevormde luiers die wij hebben getest ongeveer gelijk is. De luiers sluiten met oersterk klittenband en worden geleverd met een inklikbare booster (bij de Little Lamb luiers zit deze vastgenaaid en bij de Hu-Da luier volledig los).

Ook na een heleboel wasbeurten blijft deze luier lekker zacht en soepel. De Bamboozle valt ietsje breder tussen de benen dan de luiers van Little Lamb en Hu-Da, maar past desondanks prima bij mijn slanke dreumes. 

Een TotsBotz Bamboozle in maat 2 kost €17,99. Daarvoor krijg je dus een hele mooie, kwalitatieve luier.

 

 

Hu-Da one size luier

Dit is een one size luier wat betekent dat je de luier gedurende de gehele luierperiode kunt gebruiken (volgens Hu-Da van 3,5 tot 16 kilo en in de praktijk vaak nog langer). Je maakt de luier passend door middel van drukknoopjes. Ook deze luier absorbeert erg goed en sluit met (sterk) klittenband. De luier wordt geleverd met een losse booster die aan de ene kant breder is dan aan de andere kant. Handig, want zo kun je een beetje spelen met waar je de meeste absorptie wil hebben. Omdat wij een jongetje hebben, doen wij de brede kant aan de voorkant van de luier en de smalle kant aan de achterkant.

Deze luier blijft net als de TotsBotz Bamboozle ook na een heleboel wasbeurten lekker zacht en soepel.

En dan komen we nu bij het grootste pluspunt van deze luier: de pasvorm. De Hu-Da one size luiers vallen echt ontzettend slank! Ze vallen slank tussen de benen én zijn vrij dun waardoor je niet zo'n dik luierkontje krijgt. 

Een Hu-Da one size luier kost €19,95. Daarvoor krijg je een super slanke, kwalitatieve, verstelbare luier.

 

 

Little Lamb overbroekje

Net als de voorgevormde luiers zijn ook de overbroekjes van Little Lamb verkrijgbaar in 3 verschillende maten. Geen gedoe met verstellen dus. De overbroekjes zijn dun en soepel en sluiten met klittenband. De overbroekjes kosten €12,50. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar wat dikkere, stevigere overbroekjes, maar ik zou zeker zeggen dat het goede overbroekjes zijn voor de prijs die je betaalt.

 

 

Thirsties overbroekje

Ook de Thirsties overbroekjes zijn verkrijgbaar in 3 verschillende maten. Daarnaast zijn ze ook nog verstelbaar met drukknoopjes. Hierdoor kun je ze perfect passend maken. De Thirsties overbroekjes hebben naast elastiek bij de rug, ook elastiek bij de buik. Dat zie je niet vaak bij overbroekjes, maar is wel ontzettend fijn. Deze overbroekjes hebben daarnaast dubbele lekgootjes waardoor zelfs de grootste poepexplosies binnenboord blijven. Het PUL voelt lekker stevig aan en het overbroekje paste perfect over alle voorgevormde luiers die wij hebben getest. Ik ben dan ook heel enthousiast over dit overbroekje. Een Thirsties overbroekje kost €16,50.

 

 

Thirsties AIO

En dan tot slot de Thirsties all-in-one luier. De luier die mij ontzettend heeft verrast. All in one luiers staan erom bekend dat ze super handig zijn, maar niet heel veel vocht absorberen en vrij snel lekken. Nou deze AIO doet dat niet hoor! Er zitten 2 vastgenaaide inleggers in die bestaan uit 8 lagen stof en in totaal bestaat de luier uit 11 lagen stof. Allemaal van natuurlijk materiaal (hennep en biologisch katoen). Deze luier kan tot wel 7 keer zijn eigen gewicht aan vocht opnemen en doet qua absorptie echt niet onder voor de voorgevormde luiers. Volgens de absorptie test van Mooregreen neemt de Thirsties AIO zelfs 1,5 keer zoveel op als de Little Lamb bamboe luier! En desondanks is de luier super slank. Ik heb geen enkel nadeel aan deze luier kunnen ontdekken. Een Thirsties AIO luier kost €29,95.

 

 

Ik ben eigenlijk over alle luiers super enthousiast en kan dan ook geen 'winnaar' kiezen. Zo ben ik erg onder de indruk van de prijs-kwaliteitverhouding van de voorgevormde luiers van Little Lamb, zou ik de Hu-Da one size luier aanraden als je een heel slank kindje hebt en zou ik de Thirsties AIO aanraden als je op zoek bent naar een hele goede, maar simpele luier. Wij zullen ze in ieder geval allemaal blijven gebruiken.

 

Alle luiers uit deze blogpost zijn verkrijgbaar bij Mooregreen.

 

Gebruik jij wasbare luiers? Welk merk en welk systeem zijn jouw favoriet?

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Het zomer/verlof rooster van Online opvoeden

29 Jun 2020

1/10
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
 • Facebook
 • Instagram
 • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

 • Facebook
 • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355