Wat doe je bij een koortsstuip?

13 Jan 2020

In Nederland krijgen 3 tot 5 op de 100 kinderen een keer een koortsstuip. Dat is best veel. Een koortsstuip kan optreden bij kinderen in de leeftijd van 6 maanden tot 6 jaar, maar komt verreweg het meest voor rond de leeftijd van 1,5 jaar. Een koortsstuip ontstaat door een snelle stijging van de lichaamstemperatuur. Het is een soort kortsluiting in de hersenen. Als je kind een koortsstuip krijgt, kan hij stijf worden, gaan schokken, wit wegtrekken, gaan rollen met zijn ogen en gaan kwijlen. Je kind is dan niet aanspreekbaar. Het lijkt op een epileptische aanval, maar dat is het niet. In deze video hoor je wat je moet doen als je kind zo'n koortsstuip krijgt.

 

Een koortsstuip is in principe niet gevaarlijk, hoe akelig het er ook uitziet. Je kind zal er niet aan overlijden en een koortsstuip veroorzaakt geen beschadigingen aan de hersenen. Toch is het als ouder fijn dat je weet hoe je in zo'n situatie moet handelen. Lisa Wade legt dat namens Ouders van Nu uit in de onderstaande video.

 

 

Wist jij wat je moest doen als je kind een koortsstuip krijgt?

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355