Wat doet babygehuil met mannen en vrouwen?

Wetenschappers hebben onderzocht wat babygehuil doet met een mannenbrein en met een vrouwenbrein. Hoe reageert een man? Hoe reageert een vrouw? En zit hier een verschil in?

De uitkomst van het onderzoek is erg interessant!

 

Vrouwenbrein

De wetenschappers analyseerden het gedrag en de hersenactiviteiten van moeders uit 11 verschillende landen: Argentinië, België, Brazilië, Kameroen, Frankrijk, Italië, Japan, Kenia, Zuid-Korea en de Verenigde Staten. Het gedrag werd geobserveerd in ingedeeld in 1 van de 5 volgende categorieën: affectie, afleiding, praten, eten geven en oppakken en vasthouden. 

Ongeacht de afkomst van de moeders, kozen ze allemaal voor oppakken en vasthouden of praten. 

Uit de hersenscans kwam dat bij zowel nieuwe als ervaren moeders dezelfde hersengebieden werden geactiveerd als zij een baby hoorden huilen. 

Hieruit kan geconcludeerd worden dat 'mamagedrag' is ingebouwd. De reactie van een moeder op een huilende baby is universeel. 

 

Mannenbrein

Dezelfde wetenschappers vergeleken in een eerder onderzoek al de reactie van vrouwen met de reactie van mannen. Dit deden ze door een proefpersoon ruis te laten horen, waar af en toe een huilende baby tussendoor klonk. De hersenscans lieten zien dat vrouwen meteen aandachtig waren als er een baby huilde, terwijl de hersens van mannen in dezelfde rust bleven.

 

Dus mama's, je kunt het je man niet kwalijk nemen als hij 's nachts niet wakker wordt van het babygehuil of als hij niet de noodzaak voelt om nog sneller dan een formule 1 coureur naar de baby te rennen om hem/haar te troosten!

 

Merk jij verschil tussen hoe jij op een baby reageert en hoe je partner dat doet?

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355