Wat het Chinese sterrenbeeld van je kind zegt over hem of haar

23 Oct 2019

In de Westerse wereld bepaalt je geboortedag je sterrenbeeld. Zo ben ik zelf een stier omdat ik op 13 mei ben geboren. In de Chinese astrologie bepaalt je geboortejaar je sterrenbeeld. Benieuwd dat het Chinese sterrenbeeld van je kind zegt over zijn/haar persoonlijkheid? Lees dan snel verder.

 

De geit (2003, 2015)

Geiten zijn dagdromers. Ze zitten vaak in hun eigen wereld, hebben veel fantasie en zijn graag creatief bezig. Ook zijn ze best snel op hun teentjes getrapt. Van jou als ouder hebben geiten veel liefde en aandacht nodig.

 

De slang (2001, 2013)

Slangen zijn echte denkers. Ze zijn slim, stategisch en intuïtief. Er wordt ook gezegd dat ze vaak mazzelaars zijn op het gebied van spel en geld. Valkuilen zijn onzekerheid en jaloezie. Aan jou als ouder te taak om je kind te leren vergevingsgezind te zijn.

 

De draak (2000, 2012)

Draken hangen op elk feestje de clown uit. Ze hebben een natuurlijke charme en kunnen mensen hiermee makkelijk om hun vinger winden. Vaak zijn draken slechte verliezers en soms hebben ze een iets te groot ego.

 

De aap (2004, 2016)

Apen hebben veel energie! Ze zijn altijd enthousiast, hebben goede humor en zijn dus heel leuk gezelschap. Ze maken anderen graag aan het lachen. Hun valkuilen? Ze raken snel afgeleid en nemen belangrijke zaken soms niet serieus genoeg.

 

De rat (2008)

Ratten zijn zachte, zorgzame mensen. Ze maken snel vrienden en zijn heel loyaal en beschermend. Ratten zijn open-minded en heel leergierig.

 

Het varken (2007, 2019)

Varkens zijn gul, harde werkers, zien er altijd verzorgd uit en hebben een goede smaak. Ze laten helaas soms wel wat te makkelijk over zich heenlopen. Let hierop als ouder.

 

Lees ook: Dit is wat voor kind jij hebt volgens zijn/haar sterrenbeeld.

 

Het konijn (2011)

Konijnen zijn mensen-mensen. Ze houden van gezelligheid en grote groepen. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Konijnen zijn vaak populair. Ze zouden niet van ruzie en gaan conflicten graag uit de weg.

 

De tijger (2010)

Tijgers zijn geboren leiders! Ze hebben graag de controle in handen en laten zich niet snel de kaas van het brood eten. Hun valkuil? Chagrijnige buien...

 

Het paard (2002, 2014)

Paarden zijn graag actief bezig. Het liefst buiten. Ze zitten niet graag stil en gaan graag op reis. Helaas vinden paarden het vaak lastig om rekening te houden met anderen en kunnen ze hierdoor nog wel eens onbeleefd overkomen terwijl ze het niet zo bedoelen.

 

De hond (2006, 2018)

Honden vertrouwen anderen niet zo snel, maar als je een band hebt opgebouwd, zijn ze trouw en loyaal. Net als de viervoeters. Ze houden van duidelijkheid en kunnen niet tegen oneerlijkheid en onrechtvaardigheid. Ze kunnen ook wat koppig zijn.

 

De os (2009)

Ossen zijn graag op zichzelf. Ze doen hun eigen dingen laten zich niet snel beïnvloeden door anderen. Ossen vinden het soms lastig om vrienden te maken. Jammer, want het zijn echte goedzakken.

 

De haan (2005, 2017)

Hanen zijn praktisch en vindingrijk. Ze kunnen goed observeren en hebben oog voor detail. Ze hebben niks te verbergen. Hanen zijn een open boek.

 

Herken jij je kind in zijn/haar sterrenbeeld?

 

Bron

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355