Wij verwachten een tweede kindje!

10 Jan 2020

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: ik ben weer zwanger! Woehoeeee! Ik ben heel blij dat ik dit nieuws nu eindelijk met jullie kan delen, want vanwege alle kwaaltjes laat ik al een paar weken een stuk minder van me horen online. In deze blogpost vind je een korte update over hoe het nu met me gaat, hoe lang ik zwanger ben en wanneer ik ben uitgerekend.

 

10 Weken zwanger

Ik ben nu zo'n 10 weken zwanger. We hebben al 2 echo's gehad: een vroege echo en de termijnecho. Vanwege de turbulente zwangerschap en geboorte van Mees kregen we een gesprek met een gynaecoloog en daar is het maken van vroege echo's standaard. En dat vonden we helemaal niet erg! Afgelopen dinsdag hadden we de termijnecho en zagen we weer een mooi kloppend hartje en spartelende armpjes en beentjes. Het blijft zo bijzonder!

 

Augustus

Ik ben uitgerekend in de eerste week van augustus en ik ben super benieuwd of ik augustus ga halen. Mees is natuurlijk met 36 weken geboren en kondigde zichzelf eigenlijk al in week 30 en in week 32 aan. Ik heb nu weer een iets verhoogde kans op een prematuur kindje, maar ik word deze zwangerschap goed in de gaten gehouden en ik heb er alle vertrouwen in dat we uiteindelijk weer een mooi, gezond kindje zullen krijgen.

Mees zal trouwens ongeveer 22 maanden zijn zodra hij een broertje of zusje krijgt.

 

Misselijk

Ik voel me lichamelijk behoorlijk beroerd. Ik ben enorm misselijk, moe en heb last van hoofdpijn. Ik heb alle oma-weet-raad-adviezen geprobeerd, maar het mag niet baten. Ik houd mezelf maar voor dat deze kwaaltjes over een paar weken een stuk minder zullen zijn. Ik kijk uit naar het tweede trimester!

 

Er zal regelmatig een update verschijnen op mijn blog, maar mocht je niets willen missen, volg mij dan op Instagram.

 

Hoeveel tijd zat er tussen jouw eerste en tweede kindje?

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355