Wobbelyoga

Voor Online opvoeden kom ik op zóveel leuke plekken! Een tijdje geleden was ik al bij de eerste Babyspa van Nederland en nu was ik bij de allereerste Wobbelyoga docente! Nu zul je misschien wel denken: ‘Wobbelyoga? Wat is dát nou weer?’ Simpel gezegd is dit yoga met een Wobbel. Waarschijnlijk weten velen van jullie ook niet wat een Wobbel is dus ik leg het rustig allemaal even uit.

 

De Wobbel
De Wobbel is een, door Hannelore en Wouter ontworpen, balansbord. Of is het toch een schommel, brug, winkeltje, hut, opstapje, racebaan, loungestoel of toch de rug van een olifant? Een Wobbel is het allemaal! Eigenlijk is het een kromme houten plank die voor van alles gebruikt kan worden. De vraag wat je met een Wobbel kunt, wordt eigenlijk alleen door volwassenen gesteld. Kinderen lopen er naartoe, gebruiken hun fantasie en zijn er uren mee zoet.

 

De Wobbel stimuleert balans, evenwicht en ook zeker beweging, spel en fantasie. De Wobbel is voor jong en oud. Het bord is al leuk voor dreumesen en peuters en voor kinderen (en volwassenen) vanaf 1.40 m is er de Wobbel XL. Wist je dat deze Wobbels tot wel 200 kilo kunnen dragen? Ze zijn dus niet stuk te krijgen. De Wobbels zijn gemaakt van duurzaam geperst Europees beukenhout dat behandeld is met watergedragen lakken. Ook het EKO wolvilt en duurzame kurk (wat je op de wobbel vindt) zijn natuurproducten. De Wobbel is dus erg duurzaam en dat vind ik super tof!

 

Tenslotte staat het bord ook gewoon erg leuk in huis! Je hebt de keuze uit super veel kleuren, dus er is altijd wel een kleurtje dat bij je interieur past.
De Wobbel kost wel een flinke duit. Een Wobbel zonder vilt kost €99,- en voor vilt in een mooi kleurtje betaal je €40,- extra. De Wobbel is onder andere
hier te koop.

 

Het ontstaan van Wobbelyoga
Toen kinderyogadocente Rianne in contact kwam met Hannelore, bedenker van de Wobbel, kreeg zij meteen ideeën over hoe de Wobbel gecombineerd kon worden met kinderyoga. Zij heeft dit idee toen verder uitgewerkt, is in gesprek gegaan met professionals en zo is begin 2017 Wobbelyoga ontstaan. .

 

Wobbelyoga

Wobbelyoga is dus kinderyoga waarbij er gebruik gemaakt wordt van de Wobbel. De Wobbel maakt de yogalessen vernieuwend en uitdagender, waarbij spelenderwijs wordt gewerkt aan kracht, balans, lichaamsbesef, rust en zelfvertrouwen. Inspanning en ontspanning worden tijdens de lessen afgewisseld en aan het einde van de (45 minuten durende) les stappen de yogi's als het goed is trots, ontspannen en vooral met een grote glimlach van de wobbel af. 

 

Waar vind je Wobbelyoga?
Wobbelyoga is begonnen in Amsterdam bij Rianne. Een dikke week geleden is de eerste workshop voor kinderyogadocenten geweest dus Wobbelyoga is nu ook op andere plekken in het land te volgen. De huidige locaties vind je
hier. Staat jouw locatie er niet bij? Niet getreurd, want de komende maanden komen er nog veel meer nieuwe locaties bij!

 

De Wobbelyoga les
Ik mocht dus een lesje Wobbelyoga bijwonen. De les die ik bijwoonde was voor kinderen van 4 t/m 6 jaar en er deden 5 knappe yogi’s mee! De les begon met een voorstelrondje en daarna de zonnegroet om even los te komen. Vervolgens mochten de kinderen even lekker schommelen in de Wobbel. Je kunt je vast wel voorstellen dat kinderen die drang hebben en dat die er even uit moet!

 

De rest van de les stond in het teken van het thema ‘dieren’. De kinderen sprongen rond als aapjes, zwommen liggend op de Wobbel als een Walvis, stonden op 1 been als een Flamingo en sisten heel hard als een slang. Wat duidelijk terug kwam was dat inspanning constant werd afgewisseld met ontspanning. Er was veel interactie en beweging, maar de kinderen strekten zich ook goed uit, voelden hun hartje kloppen, luisterden aandachtig naar een klankschaal en lagen even lekker geborgen in de Wobbel. Tenslotte bouwden de kinderen dierenverblijven door de Wobbels te combineren met de bogen van Grimm's.

 

Ik en de Wobbel
Toen de kinderen na 45 minuten weer met hun ouders waren vertrokken, was er voor mij ook nog even de gelegenheid om te ‘Wobbelen’. Dat liet ik mij natuurlijk geen 2 keer zeggen! Wat voelt dat heerlijk zeg! Je voelt je soepel, vrij en meteen weer kind!
Ook tijdens de les heb ik echt genoten van het plezier van de kinderen. Ze waren continu geboeid, deden super goed mee en hadden enorm veel plezier.
Als ik kind was, had ik mijn nieuwe hobby wel geweten!

 

Wil jij meer weten over Wobbelyoga of een lesje uitproberen? Klik dan even hier.  

 

Heb jij ervaring met kinderyoga of met de Wobbel?

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355