Wondermiddel Kamille gebruiken tijdens je zwangerschap, bevalling en kraamtijd

20 Nov 2019

Kamille is echt een wondermiddeltje. Het is een kleine paardebloemachtige plant die bekend staat om zijn ontspannende, antibacteriële werking en verzachting bij buikklachten. Kamille is heel goed in te zetten tijdens de zwangerschap, bevalling en kraamtijd. In deze blogpost lees je hoe je kamille kunt gebruiken en waar het allemaal goed voor is.

 

Brandend maagzuur

Tijdens de zwangerschap hebben veel vrouwen last van brandend maagzuur. Het drinken van kamille thee kan verlichting bieden. Drink zo’n 2 kopjes kamillethee per dag.

 

Vaginale infectie

Door de hormonen ben je tijdens je zwangerschap gevoeliger voor een vaginale infectie. Kamille werkt ontstekingsremmend en kan dus helpen om de infectie te bestrijden. Neem hiervoor een bad met kamille erin.

 

Slapeloosheid

Vooral tijdens de laatste weken is het helemaal niet gek als je slecht slaapt. Aangezien kamille een rustgevende werking heeft, kan het helpen om voor het slapen gaan een lekkere kop kamillethee te drinken. 

 

Ontspannen tijdens de bevalling

Om de bevalling zo soepel mogelijk te laten verlopen, is het belangrijk dat je ontspannen bent. Zoals ik bij ‘slapeloosheid’ al schreef, heeft kamille een rustgevende werking. Drink tussen de weeën door dus af en toe wat kamillethee. Is het proberen waard!

 

Naweeën

Naweeën zijn super rot. Heb je eindelijk je baby én de placenta eruit geperst, ben je nog niet van de pijn af. Het kan fijn zijn om je buik zachtjes te masseren met kamille olie. Ook een kamilleolie kompres kan verlichting geven (dit is een katoenen doekje met een bepaalde substantie, in dit geval kamille, die je met een omslagwikkel bedekt en omslaat).

 

Knip/ruptuur

Als je tijdens de bevalling een knip hebt gehad of uitgescheurd bent, kan kamille helpen bij de genezing vanwege de ontstekingsremmende werking. Maak hiervoor een pot kamillethee en laat dit afkoelen. Spoel vervolgens je vulva hier een aantal keer per dag mee. Je kunt het bijvoorbeeld in een bidon doen en na elke toiletbezoek je vulva hiermee schoon spuiten. 

 

Krampjes

Baby’s krijgen bijna allemaal last van krampjes. Rond week 6 zijn deze vaak het ergst. Net als bij naweeën kan een kamilleolie kompres verlichting bieden. 

 

Wat vond jij een wondermiddeltje tijdens de zwangerschap, bevalling en/of kraamtijd?

 

Bron: dalalounatuurlijk.nl

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355