Word jij een MeeleefGezin?

MeeleefGezinnen bieden kinderen tot 4 jaar van ouders met psychische problemen opvang aan in hun eigen gezin. Een dag(deel) per week en een weekend per maand. Zo ontlasten zij de ouders en bieden zij het kind extra aandacht en stabiliteit. Heb jij tijd en ruimte om een MeeleefGezin te worden? Lees dan snel verder.

 

Wat doet een MeeleefGezin?

Als MeeleefGezin ben je er voor het kind van ouders met psychische problemen. Je vangt het kind een dag(deel) per week en een weekend per maand op in je eigen gezin. Het kind draait gewoon mee. Op deze manier wordt het kind gestimuleerd tot spel, komt het tot rust en wordt het gezien en gehoord. 

 

Waarom een MeeleefGezin?

Naast dat de opvang, zoals hierboven al vermeld, ervoor zorgt dat een kind wordt gestimuleerd tot spel, tot rust komt en wordt gezien en gehoord, draagt het ook bij aan een fijne omgeving als het kind bij zijn/haar eigen ouders is. De opvang geeft de ouders namelijk hersteltijd waardoor ze positiever in de opvoeding kunnen staan. 

 

 

Hoe word je een MeeleefGezin?

Het maakt niet uit of je een partner en/of kinderen hebt. Het gaat erom dat je een kind extra aandacht en stabiliteit kunt bieden. Als je denkt dat jij een fijn MeeleefGezin zou zijn, kun je je aanmelden. Vervolgens zal een professional contact met je opnemen voor een uitgebreide screening en training. Als je daarna nog steeds enthousiast bent en geschikt wordt bevonden, wordt je door een professional zo goed mogelijk gekoppeld aan een kind (dit kan zelfs al voor de geboorte), ga je samen kennismaken en teken je, als er een klik is, een overeenkomst met afspraken. Twee jaar lang kun je terugvallen op deze professional voor vragen of problemen. 

Je ontvangt geen vergoeding voor de opvang. 

 

Lijkt het jou wat om MeeleefGezin te worden?

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355