Zindelijk binnen 3 dagen?!

14 Aug 2018

Een kind zindelijk laten worden kan behoorlijk lang duren. Daarnaast is het ook niet altijd even leuk. Al die ongelukjes... Volgens Lora Jensen, schrijfster van het boek '3 Day Potty Training, is al dat gedoe niet nodig. Binnen 3 dagen zou je kind volledig zindelijk kunnen zijn. En dat rond de tweede verjaardag! Klinkt ideaal he?

 

Sleutel tot succes

De sleutel tot succes zou een soort bootcamp zijn die maar 3 dagen duurt. Je begint op vrijdag en op maandag kan je kind zonder luier naar de opvang. Je bent wel 3 dagen lang volledig aan huis gekluisterd. Berg je telefoon, televisie en boek maar op, want je moet je gedurende de 3 dagen volledig focussen op je kind. Zo kan je kind zich volledig op het zindelijk worden richten.

Jensen: "Ik geloof dat peuters in één keer zowel overdag als ‘s nachts helemaal zindelijk kunnen worden. Voor zowel de grote als de kleine boodschap. Stimuleer ze om hun lichaam te leren kennen en zorg dat er geen afleiding in de buurt is."

 

Trucjes

 

 1. Onderschat je peuter niet
  Volgens Lora moet je je peuter niet onderschatten en ook niet wachten tot je peuter zelf interesse in de wc gaat tonen. Gewoon beginnen (rond de tweede verjaardag).

 2. Laat je kind er zelf aan denken
  Kinderen gaan regelmatig helemaal op in hun spel en beseffen zich dan niet dat ze moeten plassen. Vraag je kind niet of hij of zij moet plassen, maar vertel je kind meerdere keren per dag dat ze het zelf moeten aangeven als ze willen plassen. Zo leg je de controle bij je kind en zal je kind hier niet tegen willen vechten.

 3. Geen afleiding
  Je focust je dus echt 3 dagen volledig op je kind. Als je een baby hebt, is het dus wel handig als er iemand komt oppassen. Je doet het weekend geen boodschappen, je bestelt gerust eten, je kijkt geen tv en legt je telefoon aan de kant. Alle aandacht voor je kind!

 4. Gooi alles weg
  Gooi alle luiers weg. Zorg dat je echt niks meer achter de hand hebt. Zo hebben jullie allebei geen enkel excuus om weer in de luier-gewoonte terug te vallen. 

 5. PPC
  Positief, persistent en consistent. Dat zijn de 3 peilers waar potjestraining op staat. Verwijder er 1 en het valt in elkaar. Zorg dus dat je er volledig achterstaat en 3 dagen lang positief blijft.

 6. Het potje
  Lora raadt af om je kind gedurende een lange tijd op het potje te laten zitten. Het kwartje zou sneller vallen bij je kind als jij hem snel oppakt en naar het potje rent op het moment dat het 'misgaat'.

 

(Hoe) werkt het?

Hoe het exact werkt, lees je helaas nergens helemaal terug. Daarvoor zul je haar boek of e-book aan moeten schaffen. In de onderstaande video vind je ook al behoorlijk wat (achtergrond)informatie.


De Amerikaanse zender ABC testte de bootcamp uit bij 2 peuters. Op de tweede dag kregen de peuters nog een kleine terugval, maar na 3 dagen waren ze echt volledig zindelijk.

 

 

Ga je toch liever aan de slag met de 'traditionele' manier? Lees dan: Een zindelijke peuter.

 

Zou jij deze 3 daagse potjestraining uitproberen? Waarom wel of waarom niet?

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
 • Facebook
 • Instagram
 • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

 • Facebook
 • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355