Zo bespaar je honderden euro's per jaar

15 Feb 2018

Of je nou krap bij kas zit of niet, het is altijd goed om je uitgavenpatroon af en toe even onder de loep te nemen. Waar geef je nou eigenlijk allemaal geld aan uit? Is dat allemaal wel zo nodig? Waar kun je allemaal op besparen? 

 

Boodschappen
Op de boodschappen valt zoveel geld te besparen! Natuurlijk snapt iedereen dat het huismerk goedkoper is dan het A-merk, maar kies daar eens wat vaker voor. Ik proef zelf echt geen verschil tussen de macaroni van een A-merk en van een huismerk.
Maak ook een boodschappenlijstje, zodat je alleen koopt wat je echt nodig hebt. Doe vooral ook weekboodschappen (dan koop je echt minder!) en eet af en toe eens vegetarisch: goed voor het milieu, de dieren en je portemonnee.

 

Abonnementen
Neem al je abonnementen eens onder de loep. Vind je de krant echt zoveel fijner dan NU.nl of de NOS app dat je daar €20 per maand voor over hebt? Is die goedkopere sportschool niet net zo goed? Lees je dat tijdschrift echt elke week? Heb je echt dat snelle internet nodig? En kijk je echt naar al die extra TV-zenders? Zeg ook vooral de TV-gids en de loterijen op. Stiekem weet jij ook wel dat de loterij mensen veel meer geld kost dan oplevert, toch?

 

Vervoer
Natuurlijk is fietsen goedkoper dan op pad met de auto, maar ook voor de auto zijn er wel wat bespaartips te noemen. Het loont bijvoorbeeld echt om in de gaten te houden welke benzinepomp er bij jou in de buurt het goedkoopste is. Daarnaast maakt ook de bandenspanning veel verschil (dus check die regelmatig) en is het een stuk goedkoper als je niet harder rijdt dan 100 kilometer per uur.

 

Kleding
Tweedehands kleding is vaak meer dan prima, maar als je dat niet wilt, ga dan shoppen tijdens de sale. Daarnaast is het ook verstandig om je oude kleding te verkopen. Ook al levert elk t-shirt je maar een euro op, van al die euro's kun je toch weer een mooi nieuw item aanschaffen!

 

Verzekeringen
Het is natuurlijk makkelijk om bij je verzekering te blijven als je tevreden bent, maar heel verstandig is het niet. Bekijk zeker eens per jaar of je nog steeds de goedkoopste verzekering hebt (met dezelfde vergoedingen). Kijk ook eens of je niet dubbel verzekerd bent. 

 

Energie
Vergelijk ieder jaar weer de energieleveranciers! Hiermee kun je echt een hoop geld besparen. Ook een slimme thermostaat is handig. Zo heb je meer inzicht en kun je de verwarming nog uitzetten als je dit vergeten bent en al op je werk zit. 

 

Ruim je schuur op
Het is geen leuk klusje, maar je schuur en zolder opruimen zijn tóch een goed idee. Daarna kun je veel meer van deze ruimtes genieten, maar hoogstwaarschijnlijk vind je ook veel spullen die je eigenlijk nooit gebruikt. Verkoop die tweede grasmaaier, die tweede ladder en die te kleine fiets.

 

Een dagje weg
Gaan jullie een dagje weg? Super leuk! Maar voordat je dure kaartjes koopt, kijk dan eerst eens op Marktplaats, Speurders, Vakantieveilingen.nl, Ticketveiling.nl etc.! De kans is groot dat er kaartjes worden aangeboden tegen een lagere prijs. 

 

Wat is jouw ultieme bespaartip?

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355