Zo geef je een te gek kinderfeestje met een klein budget

Tuurlijk kun je met een groep kinderen naar de Efteling gaan, met de halve klas naar de bioscoop, kun je een springkussen huren of pinguïns voeren in Blijdorp, maaaaaar met een klein budget kun je ook fantastische kinderfeestjes geven! Een leuk kinderfeestje hoeft écht niet duur te zijn. In dit artikel vind je mijn tips voor een te gek kinderfeestje met een klein budget.

 

Een thema-feest

Natuurlijk zijn er honderden toffe thema's, maar hieronder vind je er 6:

 

 • Griezelfeest
  Ik heb vroeger een keer een griezelfeest gegeven. We aten hersenen met bloed (spaghetti bolgenese), gelatinepudding met plastic nep spinnen, we schminkten elkaar als heksen en keken een griezelfilm. En dit allemaal thuis. Ik vond dit echt fantastisch! En mijn vriendinnen ook. Je ziet zelf natuurlijk al dat dit echt niet veel hoeft te kosten.

 • Piratenfeest
  Vraag of de kinderen verkleed komen en/of schmink de kinderen als piraat, ga met z'n allen schatzoeken in het bos of gewoon in de buurt, geef de kinderen een schatkist ijsje of van die schatkist snoepjes en laat ze allemaal naar huis gaan met een piratendiploma.

 • Bakkersfeestje
  Knutsel met z'n allen eerst mooie koksmutsen en ga daarna lekker bakken! Eerst lekkere koekjes of cake, dan pakt je kind de cadeautjes uit en daarna zijn de koekjes of is de cake klaar om versierd te worden!

 • Een prinsessenfeestje
  Hier worden veel meiden heeeel gelukkig van. Laat alle kinderen verkleed komen als prinses, laat de kinderen zichzelf of elkaar opmaken, kijk een leuke prinsessenfilm en versier mooie kroontjes of stafjes.

 • Een dierenfeest
  Neem eens contact op met de kinderboerderij. Ik heb daar een keer schaapjes geknutseld en leuke spelletjes gedaan met een feestje. Maar misschien mogen de kinderen ook wel een dagje meehelpen met de verzorging van de dieren!
  Thuis kan natuurlijk ook! Denk dan aan dierengeluiden raden, maskers kleuren/versieren, schminken, ezeltje prik etc.

 • Thuisbioscoop
  Maak van je huis een échte bioscoop. Zorg dat het donker is, zorg eventueel voor een beamer, voor genoeg zitplekken en vooral voor veel bakken popcorn! Je kunt ook nog kiezen voor een rode loper, een fotoshoot, een quiz over films en sterren, make-uppen en een chique bar! (Een tafel met drank waar de kinderen bij jou wat te drinken kunnen bestellen).

 

Thema-feesten zijn natuurlijk nog leuker als je ook de ruimte een beetje aankleedt. Hang bijpassende vlaggetjes op, koop zo'n leuk goedkoop wegwerp tafelkleed, zorg voor hapjes in thema en zorg voor ballonnen.

 

Losse activiteiten

Op zoek naar losse activiteiten? Hieronder mijn favorieten:

 

 • Het ruilspel
  Hier heb ik echt fantastische herinneringen aan. Verdeel de kinderen is 2 of 3 groepen. Geef al die groepen 1 voorwerp mee. Bijvoorbeeld een theezakje of waxinelichtje. Vervolgens krijgen de groepen een uur de tijd om deze voorwerpen in de buurt te ruilen naar grotere/duurdere voorwerpen. Misschien heeft er nog iemand een pen, een paraplu, een bezem, een pan of een bloemenvaas staan die nooit wordt gebruikt. Wij kwamen altijd met hele leuke spullen terug!
  Je kunt de winnaar kiezen aan de hand van het product, maar ook aan de hand van hoe vaak de groep een voorwerp heeft kunnen ruilen.

 • Gourmetten
  Gourmetten is zo gezellig. En kinderen vinden het heel stoer om zelf hun eten te maken. Natuurlijk kan dit niet bij hele jonge kinderen. Het is ook leuk om mini pannenkoeken te maken als je een gourmetstel met pannetjes hebt!

 • Levend stratego
  Dit vergt wel wat voorbereiding, maar is echt super leuk!

 • Zeepbaan
  Met vuilniszakken en groene zeep kom je al een heel eind.

 • Zoek een grote speeltuin op
  Kinderen houden van spelen! Regel wat ouders met een auto, rijd met de kinderen naar een grote speeltuin die ze niet zo heel goed kennen, zorg voor wat te eten en te drinken en klets lekker bij met alle hulp-ouders.

 • Frietjes op tafel
  Ik heb hier echt hele leuke herinneringen aan! De ouders van een klasgenootje van mij hadden voor haar kinderfeestje een doorzichtig tafelkleed gekocht. Dit tafelkleed ging op tafel. Vervolgens werd en gewoon heel veel friet op tafel gegooid en we mochten ook de saus gewoon op de tafel spuiten! Dikke pret én geen afwas!

 

 Heb jij nog leuke ideeën voor een goedkoop kinderfeestje?

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
 • Facebook
 • Instagram
 • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

 • Facebook
 • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355