Zo maak je je eigen zwangerschapstest

27 Sep 2018

Zwangerschapstesten kun je overal kopen en kosten tegenwoordig geen drol meer, maar wist je dat je ook zelf een zwangerschapstest kan maken? Ze zijn veel minder betrouwbaar en kosten veel meer werk, maar het is wel leuk om een keertje te proberen, toch?

 

Hoe werken deze testjes?

Het hormoon HCG (Humaan Choriongonadotrofine) is het hormoon in je urine dat een zwangerschapstest opspoort op te zien of je zwanger bent. Dit hormoon is meestal vanaf 2 weken na de bevruchting voldoende aanwezig in je urine. Het hormoon HCG zou dus ook de chemische reacties veroorzaken in de onderstaande testjes. 

 

Methode 1: Tandpasta

Doe een flinke klodder tandpasta in een kommetje, die hier wat druppels urine doorheen en roer het door elkaar. Gaat de tandpasta schuimen en verandert het van kleur? Dan ben je waarschijnlijk zwanger.

 

Methode 2: Suiker

Doe wat theelepeltjes suiker in een kommetje en voeg wat urine toe. Gaat de suiker klonteren? Dan ben je waarschijnlijk zwanger. Lost de suiker op? Dan waarschijnlijk niet.

 

Methode 3: Azijn

Meng wat azijn met urine in een kommetje. Verandert de azijn van kleur? Dan ben je waarschijnlijk zwanger.

 

Methode 4: Schoonmaakiddel

Doe wat schoonmaakmiddel in een glas en voeg wat urine toe. Verandert de vloeistof van kleur? Dan ben je waarschijnlijk zwanger.

 

Methode 5: Bleek

Meng een half glas urine met wat bleek. Begint het mengsel te schuimen en te bruisen? Dan ben je waarschijnlijk zwanger.

 

Methode 6: Paardenbloem

Doe wat blaadjes van een paardenbloem in een diepvrieszakje en doe er urine bij. Ontstaan er na een tijdje rode blaren op de blaadjes? Dan ben je waarschijnlijk zwanger?

 

Alleen voor de fun

Ik wil nogmaals even benoemen dat deze testjes absoluut geen zekerheid bieden. Deze testjes doe je voor de lol. Wil je echt weten of je zwanger bent? Koop dat gewoon een zwangerschapstest. Bij de Action krijg je er 2 voor maar €1,50. Een andere optie is een bezoekje brengen aan de huisarts.

 

Heb jij wel eens zo'n testje gedaan?

 

Lees ook: Voorspel het geslacht van je baby met deze testjes.

 

Bron: https://mama.libelle.be/zwanger/6-manieren-om-zelf-een-zwangerschapstest-te-maken/?utm_campaign=coschedule&utm_source=facebook_page&utm_medium=Libelle+Mama

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355